Oecumenisch Zomerterras kerkdienst.
Oecumenisch Zomerterras kerkdienst. (Foto: )

Kerkterras in het Oranjepark

Algemeen

Op zondag 21 augustus is er om 10.30 uur op het terrein van het zomerterras in het Oranjepark een oecumenische kerkdienst, onder de naam Kerkterras. Dit wordt alweer de vijfde uitgave, na een onderbreking van twee jaar.

In 2019 de laatste keer en het was één groot feest van naar schatting 1100 mensen. Deze openluchtkerkdienst wordt vormgegeven door de Protestantse Gemeente in Vlaardingen, deelgemeenschap Willibrord in Vlaardingen van de Goede Herderparochie (Pax Christikerk en H. Lucaskerk) van de Rooms-Katholieke kerk, de Volle Evangelie Gemeente Vlaardingen, Kerk van de Nazarener Vlaardingen, Remonstranten in Vlaardingen en het Leger des Heils Vlaardingen. Thema van de viering: ‘Proef en geniet dat de Heer goed is’.
Aan de dienst werken onder andere mee: de begeleidingsband van koor ‘Impuls’ van de Pax Christikerk en het voor deze dienst gevormde kerkterraskoor onder leiding van Dick Nels en de Vlaardingen Band van het Leger des Heils Vlaardingen onder leiding van Wim Naujoks en bovenal iedereen die van harte meezingt. Er is geen crèche, maar er is alle ruimte voor de allerkleinsten om in de nabijheid van de ouders op een meegebracht kleed te spelen.

De collecte is deze keer voor het stripproject ‘Jezus Messias’, een initiatief van Willem de Vink. De strip is in boekvorm met meer dan 2 miljoen exemplaren al in meer dan 200 talen vertaald. Er staan nog meer vertalingen gepland, maar daar is geld voor nodig. De organisatie van het Kerkterras zou het mooi vinden als er een vertaling in het Oekraïens tot stand kan komen. Daar wordt in eerste instantie voor gecollecteerd. Willem de Vink zal het project voorafgaand aan de collecte toelichten. Niet onbelangrijk: bij slecht weer - waar we niet van uit gaan - is de ‘Grote Kerk’ (Markt 63) de schuilkerk. Facebook: KerkterrasVld