Ijsschaats.
Ijsschaats. (Foto: stockphoto)

Schaatsles bij Vlaardingsche IJsclub

Algemeen

De schaatsers van De Vlaardingsche IJsclub staan in de zomermaanden niet stil en verplaatsen de activiteiten naar het wielerparkoers van De Coureur in Maassluis waar ze op de skeeler rondjes trekken.

Maar als, “na een succesvol skeelerseizoen” zoals voorzitter Peter Wapenaar het noemt, het kunstijs van de Haagse Uithof weer beschikbaar is, worden de ijzers uit het vet gehaald en verhuizen de activiteiten naar de Hofstad. Dat doet vanaf vrijdag 1 oktober niet alleen de bestaande ledenschare van de inmiddels ruim 140 jaar oude ijsvereniging. Met schaatslessen probeert de DVIJC ook de jongste generatie blij met (kunst)ijs te maken. Zoveel natuurijs is er immers tegenwoordig ook op de Vlaardingse vijvers en de Vaart niet meer.

Les voor jeugd

“We hebben nog ruim plaats voor nieuwe leden”, meldt Wapenaar bij de aankondiging, dat de club in oktober weer start met schaatsles voor de jeugd. “Uit ervaring weten we dat jongeren het schaatsen heel erg leuk vinden.” De ijsclub geeft vanaf oktober wekelijks op zaterdag van 18.30 tot 19.30 uur schaatsles aan jongeren tussen 4 en 12 jaar. “Aangestuurd door deskundige trainers leren ze dan spelenderwijs schaatsen op Noren. Ze komen in een lesgroep van het eigen niveau.” En wie niet meteen schaatsen wil aanschaffen kan ze huren op de Uithof.

Drie proeflessen

Kinderen, die kennis willen maken met het schaatsen, kunnen voor slechts vijf euro drie proeflessen volgen. Aanmelden voor de (proef-)lessen kan via www.dvijc.nl (en de link Aanmelden) of door te mailen aan jeugdcoordinator@dvijc.nl.