Merin van Dam in duel met een speelster van Roomburg. De Vlaardingse wist de ban voor Pollux te breken met de tweede verlossende treffer. Foto: Peter Spek

Sterk begin van de Pollux-vrouwen

De vrouwen van de hockeyclub Pollux zijn de competitie sterk begonnen. Na de winst, vorige week tegen Dordrecht, werd afgelopen zondagmiddag onder barre weersomstandigheden een fraaie 2-0 overwinning geboekt op het altijd lastig te bespelen Roomburg uit Leiden. De vrouwen wonnen met 2-0.

Door Peter Spek

Er heerste toch wel enige angst in de ploeg van aanvoerster Roos Cats. “Roomburg had vorige week ook de eerste competitiewedstrijd gewonnen en was natuurlijk gebrand op een overwinning. Uit ervaring weten wij, dat Roomburg altijd een lastige tegenstander is,” aldus Roos Cats. Onder hevige regenbuien op een verder uitstekend bespeelbaar kunstgrasveld in de Broekpolder, werd het snel duidelijk dat Pollux met aanvallend spel het initiatief nam. Maar doelpunten bleven uit, ondanks enkele fraaie kansen. Roomburg kwam bijna niet in het spel voor. De aanval van de ploeg uit Leiden, had moeite met het uitverdedigen door het goed opgestelde Pollux. Ook enkele strafcorners wisten de Pollux-vrouwen niet in doelpunten om te zetten. Pas in de tweede helft wist Pollux het verschil te maken. Puck Brouwer wist even na rust wel een strafcorner in een doelpunt om te zetten en de ban was gebroken. Opluchting in de Vlaardingse ploeg en dat vertaalde zich in een serie goedlopende aanvallen. Het was dan ook Merin van Dam, die na goed voorbereidend werk van Danique Ringelberg voor de bevrijdende 2-0 zorgde. Maar Roomburg wilde zich nog niet neerleggen bij een nederlaag en bleef aanvallen, maar de Vlaardingse verdediging wist eebvoudig stand te houden. Met deze overwinning kan Pollux met vertrouwen uitkijken naar de ontmoeting, aanstaande zondag tegen het uit de derde klasse gepromoveerde Barendrecht.