Burgemeester Bert Wijbenga nam zaterdagochtend aan boord van de Balder het eerste exemplaar van het boek De Balder in ontvangst.
Burgemeester Bert Wijbenga nam zaterdagochtend aan boord van de Balder het eerste exemplaar van het boek De Balder in ontvangst. (Foto: Paul Meuldijk)

Uitreiking eerste exemplaar boek De Balder

Onlangs werd het eerste exemplaar uitgereikt van het boek over de Balder, getiteld: Een nieuw leven voor de haringlogger VL.92 Balder. Na een bewogen en werkzaam bestaan op zee is de haringlogger VL.92 Balder, bouwjaar 1912, in het museale circuit terecht gekomen. In 2006 is het schip weer teruggekomen in Vlaardingen waar het ook is gebouwd. Vlaardingen was ook de thuishaven. De staat van het schip maakte al snel duidelijk dat een grootschalige restauratie noodzakelijk was. Hiervoor is Stichting Zeillogger Balder in 2010 opgericht. Dit boek is een uittreksel van een eerder opgemaakt en zeer gedetailleerd restauratieverslag en er wordt uitgebreid ingegaan op alle fasen van het restauratieproject. Burgemeester Bert Wijbenga nam aan boord van de Balder het eerste exemplaar in ontvangst.