Op 8 oktober wordt er gegolft voor het goede doel.
Op 8 oktober wordt er gegolft voor het goede doel. (Foto: stockphoto)

Op 8 oktober golfen voor Kika

Algemeen

Met het Kika Golf Event organiseert de groep, die jaarlijks op de velden van Victoria’04 ook een 7-tegen-7-voetbaltoernooi organiseert zaterdag 8 oktober een tweede Goede Doelen-dag. Ook de opbrengst van deze sportdag is voor de Stichting Kinderen Kankervrij.

Het idee komt voort uit de gezamenlijke golf-hobby van de mannen achter het voetbaltoernooi, dat dit jaar voor het eerst na de corona-stop weer gehouden werd en ruim 19.000 euro voor Kika opleverde. “We begonnen destijds met zijn vieren te golfen, later sloten anderen zich aan en opperde iemand het idee een golftoernooi te organiseren“, vertelt Marco Bakker. Dat idee werd door De Vrienden van Kika met de in de Zuidbuurt gelegen Golfbaan Schinkelshoek en Sponsor Makelaardij Thuis, die spontaan aanhaakten uitgewerkt en levert het een middagje golfen op. Niet alleen voor geoefende spelers. Voor wie ook een balletje wil slaan, maar dat nog niet eerder deed, is er een clinic.

Het leverde enthousiaste reacties op. “Vanuit een wel heel andere doelgroep, dan het voetbaltoernooi”, merkt Bakker. “Daarmee bereikt onze actie om geld voor Kika in te zamelen ook een andere en bredere groep.” Deelnemers spelen (vanaf 15.00 uur) in koppels van twee. Met vooraf een welkomstdrankje en na het afleggen van de achttien holes een buffet. Dat laatste wacht ook de deelnemers aan de clinic, die hun middag, na een startersinstructie, vullen op de oefenholes.

Inschrijven

Voor geoefende golfers is het nog mogelijk zich aan te melden. Voor informatie en inschrijven mail aan kikagolftoernooi@gmail.com