Kort nieuws

Op donderdag 29 september is er weer een lunchconcert van 12.45 uur tot 13.15 uur door Aad Zoutendijk. Op zaterdag 1 oktober om 15:15 uur is het laatste concert dit zomerseizoen op zaterdag door de Vespercantorij en Aad Zoutendijk op het orgel. Op donderdag 6 oktober is er weer een lunchconcert van 12:45 tot 13:15 uur door Aad Zoutendijk.

Orgelconcerten

Gospelkoor Glorious Touch bestaat 25 jaar

Gospelkoor Glorious Touch bestaat 25 jaar. 25 jaar met veel verhalen en veel verschillende muziek. Een periode met veel verschillende leden. Het jubileum wordt gevierd met een jubileumconcert op 14 oktober en het koor wil dit vieren met oud leden.

Er worden oude en nieuwe nummers ten gehore gebracht. Voor velen zal het een stukje herkenning zijn. Het koor zou het leuk vinden om geïnteresseerden te verwelkomen op deze avond. Kaartjes kunnen besteld worden via de link voor kaartverkoop: https://form.jotform.com/222222898062052 of via een van de leden.

Repair Café vlaardingen 10 jaar

Op 1 oktober bestaat Repair Café Vlaardingen alweer 10 jaar. In die tijd zijn er al heel wat fietsen, kleding, bijzondere voorwerpen en apparaten voorbijgekomen. Tussen 9:30 en 12:00 uur kunnen bezoekers weer bij het Repair Café terecht in Wijkcentrum West met kapotte spulletjes en een lekker kopje koffie of thee bij Fatima in de koffiehoek.

Dementie op jonge leeftijd

Op dinsdag 4 oktober opent het Alzheimercafé Vlaardingen weer zijn deuren. Het onderwerp dat centraal staat tijdens deze avond is "Dementie op jonge leeftijd".


Dementie wordt vaak gezien als een aandoening die op latere leeftijd toeslaat. Toch komt dementie ook voor bij jongere mensen. Wanneer dementie op jongere leeftijd toeslaat komen er andere problemen bij kijken. Zo is het denkbaar dat iemand nog een gewone baan heeft, of jongere thuiswonende kinderen.

Alle vragen die geïnteresseerden willen stellen worden beantwoord door Dirk Saal, neuroloog in het Franciscus Vlietland ziekenhuis, Martin Krommert, coördinator Dagbesteding voor jonge mensen met dementie bij Argos Zorggroep en Clara Camstra, casemanager voor jonge mensen met dementie bij GGZ Delfland.

Het Alzheimercafé begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.00 uur welkom in de Brasserie van het Zonnehuis Vlaardingen, Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen. Vooraf aanmelden is niet nodig.