Eerdere editie van het Kinderdictee.
Eerdere editie van het Kinderdictee. (Foto: PR)

Groot Vlaardings Kinderdictee

Op dinsdag 11 oktober wordt de 6de editie van het Groot Vlaardings Kinderdictee gehouden in de Stadsgehoorzaal, georganiseerd door de Rotary Vlaardingen. Op school in de groep spelen kinderen het woorddictee én de drie winnaars gaan naar de grote finale in de Stadsgehoorzaal. Ook dit jaar is er en een muzikaal onthaal, een explosief optreden van Mad Sience en er zijn grote prijzen te winnen.
Van 5 oktober tot en met 16 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema is Gi-ga-groen. Leerkrachten van de groepen 7 en 8 kunnen hun groep aanmelden voor deelname aan het Groot Vlaardings Kinderdictee. Het begint met taal. Taal verbindt mensen en geeft een gelijke start.
In september, begin oktober nemen de leerkrachten van groep 7 en 8 in de klas een woorddictee af. Dit dictee wordt aangeleverd. Het Kinderdictee het is een goede voorbereiding op de CITO (eind)toets. Van iedere klas worden drie winnaars afgevaardigd naar de grote finale op dinsdag 11 oktober 2022 in de Stadsgehoorzaal. Een geldbedrag voor een goed doel.
De winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs van het Groot Vlaardings Kinderdictee mogen een geldbedrag besteden aan een eigen gekozen ‘goed doel' in de woon- en leefomgeving van de school. Dit kan een project binnen de eigen school of een ander goed doel zijn. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Alle groepen 7 en 8 van SIKO, Wijzer en UN1EK kunnen deelnemen aan het Groot Vlaardings Kinderdictee.
Meer informatie over de voorrondes, die in de klas plaatsvinden en de grote finale volgt snel. De grote finale vindt plaats op dinsdag 10 oktober tussen 14:30 en 17:00 in de Stadsgehoorzaal.