Schetsen a la Jongkind, nieuwe Vaart Fluisterboot Andante.
Schetsen a la Jongkind, nieuwe Vaart Fluisterboot Andante. (Foto: PR)

Schetsen a la Jongkind, nieuwe Vaart Fluisterboot

Nieuw in het programma van de Vlaardingse Fluisterboot Andante is de tocht door de mooie Vlietlanden waarbij de deelnemers de gelegenheid krijgen “schetsen” te maken van de mooiste plekjes in ons vaargebied.

Juist aan het begin van het nieuwe school- club-en cursus seizoen een mooie gelegenheid met elkaar een dergelijke tocht te ondernemen. De Fluisterboot brengt deelnemers naar een aantal speciaal uitgezochte punten, gewapend met kruk of stoel, tekenmateriaal en fototoestel onder de arm gaan de deelnemers van boord, zoeken een plek met het mooiste uitzicht en gaan aan de slag met het maken van schetsen. Elders werken de deelnemers deze schetsen dan weer uit tot meesterwerkjes. Precies zoals de kunstschilder Johan Barthold Jongkind dit twee eeuwen geleden ook deed alleen dan lopend door de polder.

Tijdens de vaartocht zal de gids het een en ander vertellen over het levenspad van deze schilder, die vanuit de hoek Boonervliet/ Vlaardingse Vaart stiekem over de schouder meekijkt. Het is een tocht van ongeveer vier uur. Leuk om te weten dat onze proefvaart met een schilderclubje zeer positief is ontvangen en men graag op herhaling gaat. De afvaart is gepland rond 10.30 uur en iedereen kan zich aanmelden in welke samenstelling dan ook.

Als de weersomstandigheden zo goed blijven wil de fluisterboot snel van wal steken. Deze en volgende maand staan vaarten ingepland. Bij stromende regen zal in overleg een ander tijdstip worden gekozen. Voor meer informatie zie de website www.srvv.nl of bel via antwoordapparaat 06-51315142.