Kort nieuws

De CJV Musicalgroep is weer gestart met het instuderen van een nieuwe musical: 'Het Sprookjesbos in Rep en Roer', die uitgevoerd zal gaan worden in het voorjaar van 2023. Inmiddels zijn alle rollen verdeeld onder de huidige leden. Er zijn nog 5 rollen over. "Pas jij binnen de leeftijd 8 tot en met 14 jaar en lijkt het je leuk mee te spelen in deze musical? Haak dan vooral in!" CJV repeteert iedere maandagavond van 18.45 tot 20.15 uur in zaal Triangel, Fransenstraat 12, in Vlaardingen. Aanmelden kan door te reageren op één van de volgende e-mailadressen: info@cjvvlaardingen.nl, e-mail: e.mostertvanklink@gmail.com..

Nog vijf rollen te verdelen

Gi-Ga-Groen Kinderboekenweekfeest

Kinderen kunnen op zaterdag 15 oktober mee op avontuur in de natuur tijdens het leukste Kinderboekenfeest van het jaar. In de centrale bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100, sluit de Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek af met een spetterend feest. Van 10.30 tot 15.00 uur kunnen alle kinderen deelnemen aan allerlei workshops en genieten van diverse optredens. Ontdek hoe fantastisch de natuur is: in boeken en tijdens alle activiteiten op ons kinderboekenfeest. Kinderen die meedoen behalen hun Natuurdiploma.
Kinderkoor Villa Voice, De BiebBand en Everlyne Mostert van Acteer & Meer treden op en er zijn toffe workshops van: Imker Trudy, Un1ek Onderwijs en Opvang en Kade40 en het Archeologisch Depot. Bij de Biebfotograaf Maarten kunnen kinderen verkleed op de foto, ook kunnen ze cakejes versieren, kennis testen bij de de Gi-Ga-Groene KahootQuiz en een Woordentuin maken in het Taalenthuis. Bekijk het hele programma op www.debibliotheekdeplataan.nl/.

Gezond Natuur Wandelen

Stichting Gezond Natuur Wandelen houdt mensen op een gezellige manier in beweging. Als ‘groene verbinder' brengt Gezond Natuur Wandelen wijkbewoners in Vlaardingen op een simpele en vooral gezéllige manier met elkaar in contact. Wandelaars lopen een uurtje samen op, in een rustig tempo. Ze maken eens een praatje, onderweg of bij de koffie achteraf. Zo ontstaan er nieuwe contacten in de buurt. Onderweg vertellen vrijwillige begeleiders iets over planten- en vogelsoorten, tuinen en parken, de pracht van de seizoenen. "Er is altijd wat nieuws te ontdekken”, zegt een deelnemer. "Leuk om indrukken te kunnen delen.” Probeer het eens en wandel mee met een groep in de buurt. In Vlaardingen zijn 2 vertrekpunten, Holy en Westwijk, waar het hele jaar door wekelijks op hetzelfde tijdstip een natuurwandeling start. Deelname is gratis en vrijblijvend: opgeven hoeft niet. Na afloop is er (niet gratis) koffie en thee. Meer informatie is te vinden op www.gezondnatuurwandelen.nl.