Jubileumbezoek van Worshipful Company of Distillers uit London aan Schiedam

Worshipful Company of Distillers, het Brits gedistilleerd genootschap bestaat dit jaar 350 jaar. Ter gelegenheid hiervan gaat een wielerclub uit het genootschap, een fietstoer van 350 km maken van Londen naar Schiedam.

Tevens is het doel om sponsorgelden op te halen voor een jongerenorganisatie in een buitenwijk van Londen genaamd Future Youth Zone (kijk voor meer informatie over Future Youth Zone op de website: www.futureyouthzone.org) die tot doel heeft jonge mensen een veilige en leuke plek te bieden om hun vrije tijd door te brengen en jonge mensen te inspireren om gezonder en gelukkiger te leven.

Met Schiedam, de Jeneverhoofdstad van de wereld, het Nationaal Jenevermuseum en het Schiedamse Jenevergilde Het Gulden Glaasje, onderhoudt het genootschap, warme banden. Vandaar de keuze voor deze stad.

Ontvangst

Op zaterdag 1 oktober om ongeveer 18:00 uur zullen de wielrenners aankomen en feestelijk worden ontvangen door de burgemeester Cor Lamers en de leden van het Schiedamse Jenevergilde, bij het Oude Stadhuis op de Grote Markt.