Spierblessure houdt Ada aan de kant

Algemeen

Adair (Ada voor intimi) Veiga Lopez schoot vorig seizoen via een hattrick tegen Rijsoord niet alleen zijn honderdste doelpunt in het amateurvoetbal binnen, hij was ook Zwaluwens topscorer aller tijden

De 39-jarige Rotterdammer viert zijn doelpunten echter niet langer in Vlaardingse dienst. Hij vertrok, omdat hij zich door trainer Henk de Zeeuw niet gehoord voelde, naar het Capelle van voormalig Zwaluwen-trainer Ralph Kalkman waar hij tevens ex-betaald voetballers Dennis van der Heijden (TOP) en Sander Fischer (Excelsior).trof.

TOPSCORER

1. Hermes DVS 12 doelpunten);

2. DVO’32 7;

3. CWO 6;;

4. Deltasport, VFC/za, VFC/zo, Victoria’04 en Zwaluwen 4

-----------------------------------------

Een spierblessure haalt echter een forse streep door een herstart bij Capelle.  De sores begonnen al in de voorbereiding waar hij ineens wat pijntjes voelde en de teamleriding besloot hem via invalbeurten ‘voorzichtig te brengen’. Tegen Feyenoord startte hij dan eindelijk in de basis, zorgde in minuut 17 voor zijn eerste treffer, maar moest vijf minuten later met een verrekking aan het bovenbeen, zoqals hij het voelde, het veld ruimen. “Balen, man. Ik ben nooit geblesseerd. En dat gebeurt dan bij je nieuwe club, waar ze zoveel van je verwachten.” Een scan maakte duidelijk, dat een spierscheurtje was. ‘Rust’ was het voorschrift. Die opdracht kluisterde hem de afgelopen twee weken aan bed. Met een ‘kan gebeuren” berust hij in de situatie, “Ze hebben me gezegd, dat er nog wel drie weken nodig zijn om helemaal te genezen en weer voorzichtig aan trainen te gaan denken.”