DVO’32 wint ook zijn tweede derby

Sport

Deltasport-DVO’32. Het zou 0-3 worden kwam er als een zeker gewaagde voorspelling vanaf de Marathonweg. De glazen bol zat er niet ver naast: het werd 1-3. Met vanuit beide kampen de kanttekening, dat ze door talrijke afwezigen behoorlijk gehandicapt aan de derby begonnen.

“Het mag geen excuus zijn”, tekent Deltasports Ton Pattinama aan, die zag dat er “aan onze kant juist op de verkeerde moment fouten gemaakt werden, waaruit zij scoorden”. Bij DVO’32 ontbraken wegens een familiefeestje de beide Van der Veens. Zij waren echter niet de enigen. “Als je ziet wat wij missen, kan je geen top-optreden verwachten. We zijn echter geen moment in de problemen geweest”, is de analyse van trainer Raymond de Romph.  Hij was niet onder de indruk van de tegenstander. “Tegen Victoria’04 hadden we het lastiger dan vandaag tegen Deltasport.” .

TOPSCORER

1. Hermes DVS 24 doelpunten

2. DVO’32 20

3. HBSS/za 15

4. PPSC en VFC/zo 12 

DVO’32 bleef ongeslagen. “De jongens wisten, dat ze door de vele afwezigen de mouwen moesten opstropen.” De koploper liet Deltasport weinig ruimte om gevaarlijk te worden. “Juist dan breken fouten je op”, weet Pattinama. “Laat niemand zich daar zorgen over maken. Dat gooien we in de groep en wordt gerepareerd.”   

Deltasport wacht zaterdag tegen het inmiddels makkelijk scorende HBSS de volgende hindernis. Wel in de wetenschap, dat de Schiedammers spelmaker (en ex Deltasport-speler) Marruchen Zimmerman, na rood tegen Botlek, niet kunnen inzetten.