De vloer van de blaashal moet regelmatig geveegd worden. Voorzitter Jan Kees Boot (rechts) en bestuurslid Ed Boender begonnen vrijdag spontaan met de schoonmaak. (Foto: UWM/gsv)
De vloer van de blaashal moet regelmatig geveegd worden. Voorzitter Jan Kees Boot (rechts) en bestuurslid Ed Boender begonnen vrijdag spontaan met de schoonmaak. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Lang gewacht en eindelijk gekregen

Sport

“Eindelijk. Inderdaad”, zo reageert Twist-secretaris Bram van Leijen op de komst van de vorige week op het complex van de club geplaatste blaashal, die voorkomt, dat de hand- en korfballers het komend zaalseizoen weer de halve Randstad moeten afreizen om ‘thuis’ te spelen.

Ook de regelaars van het wedstrijdsecretariaat halen opgelucht adem. Die moesten in de vorige zaalperiode hemel en aarde bewegen om speelruimte te vinden. “Ze hebben een wereldprestatie geleverd. Daar zijn we hen heel dankbaar voor. Maar die lieten, heel begrijpelijk, al doorschemeren, dat ze niet aan nog eens zo’n seizeon en dus karwei wilden beginnen.” Hun sores begonnen op het moment, dat de Westwijkhal wegens achterstallig onderhoud, gevaarlijk werd en op slot ging, terwijl de bouw van een hal aan de Claudius Civilislaan door getalm van het stadsbestuur van het ene uitstel naar het andere denderde. Vorig zaalseizoen leek een inderhaast door de gemeente aangeschafte blaashal uitkomst te bieden. Het ding en vooral de ankers waarmee het gevaarte geborgd moest worden bleek ongeschikt.

Een legertje vrijwilligers hielp vorige week, nadat de hal overeind was geblazen, met het leggen van de vloer. Van Leijen: “We hadden op 25 helpers gerekend. Het zijn er zeker wel 30 en daarmee blijkt wel hoezeer het onder de leden leeft.” Vrijdag was alles kant en klaar. “En al maandag zijn we er in gaan trainen.” De korfbalcompetitie begint over enkele weken. De handballers zijn al wel naar binnen. “Die spelen komend weekend de thuiswedstrijden in de blaashal. Daarnaast blijven we ook gebruik maken van de Erasmushal op Plein West.”

De blaashal zal na de zaalcompetitie gestreken worden en keert, omdat de nieuwe sporthal pas eind volgend jaar opgeleverd wordt, in oktober terug.