v.l.n.r. Kees, Hugo, Krijn Boog, kleinzoon Sjoerd en Jan in clubtenue.
v.l.n.r. Kees, Hugo, Krijn Boog, kleinzoon Sjoerd en Jan in clubtenue. (Foto: Familie)

Uniek jubileum in Vlaardingse voetbalwereld: 80 jaar lid van de zwart-witte vogels

Algemeen

De oorkonde voor het 80-jarig lidmaatschap van voetbalvereniging Zwaluwen is vorige week uitgereikt aan Krijn Boog. “Dit onder het genot van een feestelijke taart in de zwart-witte kleuren”, laat zijn trotse zoon Jan Boog weten.

Krijn werd in het zonnetje gezet tijdens een bezoek door Cock Verboon namens het Zwaluwenbestuur en ere-voorzitter Hugo van Tienhoven. Zoons en Zwaluwenspelers Jan en Kees en kleinzoon Sjoerd waren getuigen van deze feestelijke gebeurtenis. Er werden vele hoogtepunten uit de clubgeschiedenis met elkaar besproken.
Krijn Boog is maar liefst (tachtig) jaar lid van de Vlaardingse club! “Alhoewel het vanwege de hoge leeftijd niet meer lukt om regelmatig op de club te zijn, langs de lijn of in de kantine, is hij altijd trouw lid gebleven”, vertelt zoon Jan. “Als bijzonder gebaar van waardering heeft een afvaardiging van het bestuur, samen met de ere-voorzitter een oorkonde overhandigd tijdens het persoonlijke bezoek aan het oudste en trouwste lid van de zwart witte vogels. We brachten een bezoek aan de vertrouwde kantine aan de Zwaluwenlaan.”
“Hij is lid geworden in 1942. Op de klassieke wijze werd hem gevraagd of hij mee wilde doen toen hij langs de lijn stond te kijken bij een wedstrijd. De voorzitter zag hem spelen en meldde zich diezelfde avond bij het ouderlijk huis. Of de kleine lid mocht worden? Dat mocht, mits er niet op zondag gespeeld hoefde te worden! Binnen de club heeft hij jaren op hoog niveau gevoetbald, meerdere bestuurs- en commissiefuncties vervuld, elftalleider, en aan de wieg gestaan van de succesvolle zaalvoetbal-poot in de 70-er 80-er jaren.”

Zwartwitte taart.