Chris Petri, de nieuwe eigenaar van de sportschool van Tino Hoogendijk, werkt in het komende jaar met een nieuwe naam en met diverse acties aan een verjonging van zijn ledenbestand.
Chris Petri, de nieuwe eigenaar van de sportschool van Tino Hoogendijk, werkt in het komende jaar met een nieuwe naam en met diverse acties aan een verjonging van zijn ledenbestand. (Foto: Peter Spek)

Een nieuwe naam moet een nieuw tijdperk inluiden voor sportschool

Algemeen

Nog altijd bestaat de mogelijkheid om een nieuwe naam te bedenken voor de sportschool van Tino Hoogendijk. Op 14 januari van het volgend jaar zal de nieuwe eigenaar, Chris Petri, die nieuwe naam bekendmaken en komt er symbolisch een einde aan het tijdperk van Tino Hoogendijk als sportschoolhouder.

Door Peter Spek

De sportschool van Tino Hoogendijk, eerst twee vestigingen in Vlaardingen, één in de Holy en één in de Westwijk, waren een begrip in Vlaardingen. Na het afstoten van de vestiging in de Holy, nam Chris Petri de locatie in de Westwijk over en ging Tino Hoogendijk met pensioen. Chris Petri komt uit een ondernemersfamilie met de wortels in het Westland. “Al in 1885 bezat onze familie een winkel in Naaldwijk met allerlei producten. In 1969 kreeg mijn opa het verzoek van de Hema, om zijn formule om te bouwen tot een Hema vestiging. Daar had hij wel oren naar. Na de vestiging in Naaldwijk volgde er nog een in De Lier.” Chris Petri nam in de lijn van de familietraditie de leiding over van de twee Hema-vestigingen van zijn vader . “Ik werd ook voorzitter van de winkeliersvereniging en daar ging heel veel tijd in zitten. Tot ik daar voor vier jaar geleden  een punt achter zette,” zegt Chris Petri. 

Uitdaging

“Ik was pro deo twee dagen kwijt aan het werk als voorzitter. Dat vond ik wel erg veel. Na het afstoten van die functie kwam de sportschool van Tino Hoogendijk op mijn pad. Een nieuwe uitdaging.” Maar op het moment van afronden van de onderhandelingen over de overname, brak de coronacrisis uit. “De onderhandelingen werden opgeschort, maar vorig jaar juli werd dan toch de handtekening gezet onder het overnamecontract. “Een goede formule moet je niet ineens veranderen, was mijn mening. Ik ging eerst eens rustig rondkijken en ging ook zelf aan de slag in de fitnessruimte om zo de sfeer en de werkwijze te bekijken en te voelen.” De nieuwe naam, die begin volgend jaar onthuld zal worden, moet een nieuw tijdperk inluiden voor de sportschool aan de Blois van Treslongstraat. “Ons scala aan bewegingslessen zal niet zozeer veranderen, onze leden waarderen de persoonlijke benadering van onze instructeurs, maar een verjonging van ons ledenbestand is wel vereisten daar wil ik wel aan gaan werken in het komende jaar,” zegt Chris Petri. “En verder willen wij natuurlijk onze maatschappelijke betrokkenheid behouden in Vlaardingen met de diverse acties voor goede doelen.”