De eerste editie van het Kika Golf Event bracht liefst 5400 euro.op. Dat werd gevierd met blije gezichten en bubbels. (Foto: UWM/gsv)
De eerste editie van het Kika Golf Event bracht liefst 5400 euro.op. Dat werd gevierd met blije gezichten en bubbels. (Foto: UWM/gsv)

Golfers slaan 5400 euro bijelkaar

“Winnen was duidelijk niet van hoogste belang”, schetst Marco Bakker de sfeer op het Kika Golf Event op Golfbaan Schinkelshoek. “Dat is bij alles wat wij organiseren sowieso niet aan de orde. Meedoen is, net zoals bij het Ramon de Rond-voetbaltoernooi, veel belangrijker."

Met daarnaast als doelstelling om geld bijelkaar te spelen voor Stichting Kika (Kinderen Kankervrij), dat onderzoek naar kinderkanker financiert. De voetballers speelden in juni ruim 19.000 euro bijelkaar. De  vijftig deelnemers aan het Golf Event voegden er 5400 euro aan toe. "Met dank aan Makelaardij Thuis, die vanaf het prille begin het toernooi heeft gesupport en ook aan de mensen van Golfbaan Schinkelshoek, die ons ondersteunden bij de organisatie", merkt Bakker op. 

Met zijn vijftigen waren de golfers (sommigen voor de wedstrijd en anderen voor een clinic) naar het unieke golfresort afgereisd. In de Zuidbuurt liggen namelijk fairways (banen), die korter en smaller zijn dan bij het reguliere golf. Daarnaast is de bal lichter. “Voor wie gewend is om het grote golf te spelen is het een hele toer om zodanig rechtdoor te slaan, dat de bal binnen de grasbaan blijft”, weet Bakker uit eigen ervaring. Niemand maakte er een punt van. “We hadden snel in de gaten, dat iedereen dat dagje-uit als plezierig ervoer. Er werd gelachen en gedold. Kortom, het was een groot succes". 

Het ziet er naar uit, dat het niet bij één toernooi blijft. “Als je ziet hoe de dag, mede door het mooie weer, verlopen is, ontkomen we er haast niet aan om het toernooi een vervolg te geven."

Het dubbel Jan Hoffman/Ton de Bruin was blij met de eindzege en Kika werd verblijd met weer een flinke donatie. En daar was het dus ook allemaal om te doen.