Lekker spelen met de herfstbladeren.
Lekker spelen met de herfstbladeren. (Foto: IKC VanKampen)

Herfstvakantie op IKC VanKampen

Afgelopen week was het in onze regio Herfstvakantie. Op de meeste scholen in Vlaardingen is het stil en zijn alle lokalen donker.

Op IKC VanKampen was dat afgelopen week heel anders. IKC VanKampen was geopend en bood haar kinderen deze vakantie Onderwijs & Opvang aan. Op de Groene BSO van het IKC stond deze week alles in het teken van sprookjes. Traditionele sprookjes zoals "Hans&Grietje" en "De wolf en de zeven geitjes" werden afgewisseld met leuke sprookjesachtige activiteiten voor de kinderen. Heel bijzonder is dat ook de school gewoon geopend was tijdens de vakantie. Op het IKC hebben ouders en kinderen de mogelijkheid tot het flexibel inplannen van drie schoolvakantie weken. De kinderen die afgelopen week les hadden, zijn dan op een ander (door ouders gekozen) moment vrij. 

Naar school gaan in een vakantie is voor de kinderen van het IKC een feest. Samen met Juf Melissa en juf Ceren is er gewerkt aan de kernvakken (zoals lezen en rekenen) én stond het thema beroepen centraal. De kinderen deden onderzoek naar beroepssoorten, opleidingen en banen. Natuurlijk maakten de juffen ook nog een beetje promotie voor hun eigen beroep en dat van de Pedagogisch medewerker. 

Tussen alle activiteiten en opdrachten werd er natuurlijk ook lekker buiten gespeeld. Op het grote natuurplein aan de Paterstraat 1 liggen inmiddels heel wat herfstbladeren op de kinderen te wachten. Samen met schoolhond Doris wordt hier naar hartenlust in gespeeld. Het plein is ook na schooltijd geopend voor alle kinderen in de buurt.