Na het hectische duel tegen Vitesse/D en twee nederlagen lukte het CWO om, via 3-0 winst op HVC'10, punten te pakken. (Foto: Klaas Bloem)
Na het hectische duel tegen Vitesse/D en twee nederlagen lukte het CWO om, via 3-0 winst op HVC'10, punten te pakken. (Foto: Klaas Bloem) (Foto: )

Schuldig maar geen averij voor CWO

Sport

Het lag voor de hand dat CWO, nadat het in het thuisduel tegen Vitesse/Delft van het veld was gestapt, de schuld zou krijgen voor het staken van de wedstrijd. Daar deed een vermeende door de arbiter geplaatste racistische opmerking niets aan af. Toch blijft straf uit.

De aanklager van de voetbalbond toonde begrip en op park ‘t Nieuwelant werd opgelucht adem gehaald. “Een elftal, dat het veld verlaat is volgens de reglementen debet aan het staken”, valt te lezen in het arrest. Meestal worden dan wedstrijdpunten in mindering gebracht. Zover komt nu dus niet, omdat het ‘Openbaar Ministerie’ van de KNVB inziet, dat er “gezien de omstandigheden”, zoals het wordt genoemd, een goede reden was om de kleedkamer op te zoeken.

Op basis van afgelegde verklaringen acht de aanklager namelijk bewezen, dat er sprake was van een door de leidsman geuite discriminerende opmerking: “We zullen de scheidsrechter hiervoor een straf opleggen.” 

‘We komen deze mijnheer liever niet meer tegen’

TC-lid Gert-Jan Pleijsier noemt het een goede ontwikkeling, dat Zeist handelend optreedt. “Temeer, omdat scheidsrechters nogal eens in bescherming genomen worden. Maar we zouden wel graag willen weten welke straf opgelegd wordt en ook daadwerkelijk iets voorstelt. Pas dan kunnen we dit boek echt sluiten.” Bovendien gaat de clubleiding de bond vragen de betreffende scheidsrechter niet meer aan te stellen voor wedstrijden van CWO. “We gunnen geen enkele club deze mijnheer als scheidsrechter, maar wij komen hem liever niet meer tegen.”

Het is niet bekend wanneer het restant (17 minuten) van de wedstrijd CWO-Vitesse/D, die bij een stand van 1-3 werd gestaakt, wordt gespeeld.