Zwaluwen moet weer leren scoren

Sport

Het contrast is groot. Precies een jaar geleden vierde Zwaluwen ongeslagen het winnen van de eerste periode. Met een imposant doelsaldo: 27 voor, 7 tegen. Nu bewoont de vierde divisionist, die zaterdag met 3-2 verloor van Capelle, de krochten van het rechterrijtje en bleef met de productie steken op een karig totaal: 10.

Daarvan nam Stefano Goncalves er drie en Jezzy Adams en Pjotr Jongste ieder twee voor hun rekening. “Het maakt mij niet uit wie die goals maakt”, merkt Jongste op. “Als we met z’n tienen allemaal tweemaal zouden scoren, draaien we aardig mee.” Hij beseft ook, dat Zwaluwen zichzelf in tal van wedstrijden tekort gedaan heeft.

TOPSCORER

1. Hermes DVS 28 doelpunten

2. DVO’32 21

3. HBSS/za 17

4. PPSC 16

-----------------------------------------

“We zijn eigenlijk niet één keer weggespeeld, waren regelmatig zelfs de bovenliggende partij en creëerden kansen. De ene keer 100 procent kansen, de andere keer wat minder. Alleen lukte het niet om het af te ronden. Het blijft een teamsport: als je ze voorin niet maakt, loop je het risico ze achterin tegen krijgen. Dat is helaas nog even de situatie. Op de training is afronden nu een belangrijk issue en wordt er hard aan gewerkt. Als we dat volhouden en verbeteren gaat het zeker goed komen,” voorspelt Jongste. Vandaar, dat de noodklok nog niet luidt. “We hebben een goede groep en op alle posities meer kwaliteit. Alleen levert dat nog het gewenste resultaat op. Als we ons verbeteren, en dat moment is dichtbij, gaat iedere tegenstander het moeilijk met ons krijgen.”