Ralph Kalkman was, voordat hij naar Capelle vertrok, een seizoen actief bij Zwaluwen, (Foto: UWM/archief)
Ralph Kalkman was, voordat hij naar Capelle vertrok, een seizoen actief bij Zwaluwen, (Foto: UWM/archief) (Foto: )

Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport

Cion vergadert over voortbestaan

“Het wel en wee, de toekomst en het voortbestaan van onze vereniging”, is op vrijdag 18 november (aanvang 19.30 uur) bij voetbalclub Cion het voornaamste agendapunt van een bijzondere ledenvergadering. “Laat iedereen de vergadering serieus nemen en mede verantwoordelijkheid pakken”,  is de oproep.

Alleen dubbels op Holy clubkampioenschap

Omdat er weinig animo was voor het enkelspel organiseerde tennisvereniging Holy alleen het clubkampioenschap voor dubbels. Het leverde winst op voor Marcel vd Velden/Yvonne Postma (GD niveau 1), Liedia Visser/Raymond Vlielander (GD2), Hans Zevenbergen/Birgit van der Knaap (GD3), Marcel van der Velden/Mark Johnstone HD1), Paul Spuijbroek/Jan de Klerk (HD2), Hans/Maikel Nieuwenhuizen (HD2), Hedy vd Velden/ Yvonne Postma (DD1) en Kim van Loo/Elena Ozeritskaja (DD2).

Capelle ontslaat ex-Zwaluwen-trainer 

Capelle heeft voormalig Zwaluwen-trainer Ralph Kalkman de wacht aangezegd. De vierde divisie-club greep vorig seizoen net naast de titel. Nu staat het achtste. In het rijtje uitslagen (met viermaal winst, driemaal gelijk en drie nederlagen0) detoneert eigenlijk alleen de 7-1 nederlaag bij Spijkenisse. “De behaalde resultaten en uitlatingen in woord en geschrift liggen hieraan ten grondslag”, verklaart het bestuur het ontslag. “Een fijn mens, die de verwachtingen helaas niet heeft kunnen waarmaken.”

Familiestrijd op 80 meter horden

Op de Flex Meeting in Barendrecht streden moeder Anne Griffioen (V40) en zoon Ingmar (U14) op de 80 meter horden in een rechtstreeks duel om de familie-eer. Mams won en bracht het clubrecord, dat sinds 1997 op naam stond van haar moeder Wendy Akerboom, op 15.66.

Jaap Jongejan-toernooi na drie jaar terug 

Bij VFC keert volgend jaar het internationale Pinkstertoernooi voor U15-elftallen, dat tegenwoordig het Jaap Jongejan-toernooi heet, terug. De speeldata zijn zaterdag 27 en zondag 28 mei.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Zwaluwen-Feyenoord, CWO-Skillz/WV, Wilhelmus-Cion, HVC’10-VFC/za, HBSS/za-DVO’32, Deltasport-Excelsior’20, Vierpolders-Victoria’04.

Zon: RoodWit-VFC/zo (14.00).

DAMESVOETBAL: zat Gravenzande-Zwaluwen, Cion-DVO’32 (10.30), CWO 2-CWO 1 (12.00); zon Aeolus-Victoria’04.

BASKETBAL: zon DAS 2-Vlaardingen Captains.

HANDBAL: zon Blaashal 12.10 Twist-Dios(d), 13.30 Twist-Westlandia(h).

HOCKEY: zon DES-Pollux(h), Broekpolder 12.45 Pollux-DSHC(d).

VOLLEYBAL: zat sporthal Holy 13.30 Move4U-Volley2B 2(h).

WATERPOLO: zat De Kulk 19.45 ZVVS-Katwijk(d), 18.40 ZVVS-Zeeuwse Kust(h).