Ben Vuijk (rechts) en zanger Wally Preyll, die met een optreden in de Peperstraat in combinatie met verlichting, vlaggen en planten de kleinste staat van Vlaardingen een sfeervol aanzien gaven.
Ben Vuijk (rechts) en zanger Wally Preyll, die met een optreden in de Peperstraat in combinatie met verlichting, vlaggen en planten de kleinste staat van Vlaardingen een sfeervol aanzien gaven. (Foto: Peter Spek)

Peperstraat een bruisend voorbeeld

Algemeen

Het is een klein maar hoopvol begin. Het levendig en bruisend maken van de Vlaardingse binnenstad. En wie anders dan Vlaardinger Ben Vuijk geeft hieraan de eerste aanzet door de Peperstraat nieuw leven in te blazen. Met verlichting, planten en vlaggen is het in deze piepkleine winkelstraat goed toeven.

Door Peter Spek

“Vlaardingers verdienen toch een betere stad dan de desolate staat waarin het nu verkeert”, zegt Ben Vuijk met stemverheffing, als hij symbolisch een lint doorknipt als bewijs, dat de Peperstraat definitief op de Vlaardingse kaart staat. “Het hoeft allemaal niet zoveel te kosten, een paar simpele aanpassingen en het geheel ziet er weer fleurig uit,” is de mening van Ben Vuijk, raadslid van ONS.Vlaardingen en initiatiefnemer van deze actie. En de Vlaardinger is al jaren bezig om de haringstad weer aanzien te geven. “Nog niet zo lang geleden heb ik een rapport opgesteld met simpele voorbeelden om de stad weer een bruisend karakter te geven. Veel is daar door de politiek niet aangedaan, daarom heb ik nu maar zelf het initiatief genomen.” Het was vorige week woensdagavond sfeervol, maar vooral bruisend wat Ben Vuijk liet zien in de Peperstraat. “Het heeft even wat moeite gekost om de ondernemers in deze kleinste straat van Vlaardingen mee te krijgen in mijn plannen, maar uiteindelijk werden zij gaandeweg enthousiaster, toen zij concreet zagen wat de bedoeling was.” Vlaggen, verlichting en planten gaf de Peperstraat op deze winderige doordeweekse avond al een sfeervol karakter. Hapjes en drankjes zoals Schelvispekel en ijzerkoekjes gingen langs de bezoekers, die getrakteerd werden op een optreden van zanger Wally Preyll, die een ode bracht aan zijn stad met een speciaal geschreven nummer ‘Dit is mijn stad’.