Ruben Annink
Ruben Annink (Foto: PR)

vrijdag 11 november

Ellen ten Damme

Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme duikt in deze geschiedenis en laat zien dat het vandaag de dag nog steeds zo is. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt. Info: www.stadsgehoorzaal.nl.

Ferry Doedens

Ferry Doedens blikt in zijn eerste soloprogramma terug op de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière en persoonlijke leven aan de hand van liedjes en verhalen. Meer info: www.stadsgehoorzaal.nl.


zaterdag 12 november

Wat vliegt daar in de Broekpolder?

Een korte wandeltocht met gids door de Broekpolder om eens te kijken wat voor vogels daar zijn. Georganiseerd door KNNV-Waterweg-Noord. Open voor iedereen en gratis. Vanaf de parkeerplaats van Pollux Hockey, Kooikersweg 4, Vlaardingen. Opgeven bij Hans Zevenbergen, 06-53366651.

Vogelbeurs

Op zaterdag 12 nov a.s is er weer een vogelbeurs bij v.v.Icarus. tijd 10 tot 13 uur, de toegang is gratis Lokatie kooikersweg 1b te Vlaardingen. Alles voor het houden en verzorgen van uw vogels is aanwezig, tevens zijn er verschillende soorten vogels te koop. Interesse in deze fraaie hobby? u bent van harte welkom.

Pauluskoor

Het Pauluskoor brengt de thema's uit de Messe Brève nr. 7 van Charles Gounod samen met kunst, die deze thema's verbeelden. Deze thema's zijn o.a. Verlangen, Onmacht, Verrassing, Verbondenheid, Delen, Onschuld. Het Pauluskoor heeft een aantal kunstenaars bereid gevonden om over deze thema's na te denken en daardoor geïnspireerd een kunstwerk te maken. Het resultaat is een schitterende combinatie van muziek en kunst en wordt in een sfeervolle ambiance - Museum Vlaardingen - samengebracht..

Ruben Annink

Na meerdere succesvolle clubtours maakt Ruben Annink, bekend dankzij zijn deelname aan tv-programma De Beste Singer-songwriter in 2015, eindelijk de stap naar het theater. Annink brengt een avondje Nederpop met een rauwe, warme twist en beheerst de kunst om herkenbare onderwerpen op niet-alledaagse wijze voor te dragen. Meer info: www.stadsgehoorzaal.nl.


zondag 13 november

Kruidenwandeling

Zondag 13 November 14.00-16.00 uur in Voedselbos Vlaardingen (laatste wandeling van dit jaar!)Kruidenwandeling inclusief wildplukhapje en wilde kruidenthee en digitale hand-oud van de behandelde kruiden. Thema: Verhoog je weerstand!Het is natuurlijk altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen d.m.v. gezonde voeding, voldoende beweging in de buitenlucht en voldoende rust. Maar in de herfst kan je weerstand vaak wel wat extra hulp gebruiken.Tijdens de kruidenwandeling in Voedselbos Vlaardingen gaan we op zoek naar kruiden die je weerstand verhogen en naar kruiden die je kunnen ondersteunen bij ziekte. We sluiten af met een wildplukhapje en wilde kruidenthee.We behandelen 10-15 verschillende kruiden. Je leert de kruiden herkennen en ik vertel je over de signatuur van de plant, de eetbaarheid en geneeskracht en wat je er allemaal van kunt maken.Achteraf ontvang je een digitale hand-out met de behandelde kruiden. De wandeling gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.


Kijk elders in deze krant voor deel twee van de agenda