Kort nieuws

Op zaterdag 12 november is er van 9.30 tot 12.00 uur weer boeken- en platenmarkt in De Windwijzer (Schiedamseweg 95 Vlaardingen). Bezoekers kunnen neuzen tussen duizenden boeken en grammofoonplaten op allerlei gebied. Ook de weggeefwinkel is open. Voor oud papier staat er een container op het Verploegh Chasséplein. Komt de datum niet uit? Iedere maandag en zaterdag is men welkom van 9.30 tot 12.00 uur; ook op maandagavond is de boeken- en platenmarkt open.

Boeken- en platenmarkt

Lezing pieterfietspad

De PCOB (Prot. Chr. OuderenBond) afdeling Vlaardingen belegt weer een contactmiddag op maandag 14 november van 14.30 tot 16.30 uur in Kerkcentrum “Holy“ aan de Reigerlaan in Vlaardingen. Op deze middag – die bedoeld is primair voor leden, maar zeker ook iedere senior-belangstellende is hartelijk welkom. Het Pieterpad is de bekendste lange afstandswandeling van Nederland. Het pad loopt van Pieterburen in het noorden van Groningen naar de Pietersberg in het zuiden van Nederland. Maar wist je dat je ook makkelijk langs het Pieterpad kan fietsen? Het Fietserpad, zoals de fietsroute van het Pieterpad genoemd wordt, volgt waar het kan de beroemde wandelroute en neemt je in zo’n 600 kilometer mee langs de mooiste landschappen van Nederland. Ds, Haaima zal een lezing geven over zijn fietstocht over het Pieterpad, van Pieterburen naar de St. Pietersberg bij Maastricht. Informatie: Tineke v.d. Hoek (tin.hoek@ziggo.nl).

Kliederkerk: samen ontdekken in het thema 'delen'

Samen ontdekken. Samen vieren. Samen eten. Gezinnen met kinderen van 0-12 jaar ontdekken samen wat bijbelverhalen nu zeggen. Dat is Kliederkerk. Elke tweede zondag van de maand, van 15.00 tot 17.00 uur, komen gezinnen bij elkaar om te kliederen, ontdekken, eten, kletsen, spelen en leren. Elke maand staat een verhaal centraal, daaromheen zijn activiteiten, een viering (15 min) en een maaltijd bedacht. Samen met hun ouders, grootouders en/of vriendjes en vriendinnetjes ontdekken kinderen voor het eerst of opnieuw de verhalen uit de Bijbel.Ook 13 november is er weer een gloednieuwe editie. Thema voor deze Kliederkerk is ‘Delen'. Start is om 15:00 uur met het samen ontdekken van de verschillende activiteiten die bij het thema horen. En ook deze keer wordt er afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Door de laagdrempelige opzet is Kliederkerk ontzettend leuk voor een brede groep mensen, niet- kerkelijk, kerkelijk of zoekende. Bij Kliederkerk er is altijd iets voor je te vinden, kom langs en neem gerust iemand mee. Kliederkerk is in de Windwijzer, Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Mail voor meer info naar kliederkerkvlaardingen@gmail.com.