Deltasport slaagde er zaterdag, nadat een aantal spelers niet kwamen opdagen, niet in tegen Excelsior'20 een vuist te maken. (Foto: UWM/gsv)
Deltasport slaagde er zaterdag, nadat een aantal spelers niet kwamen opdagen, niet in tegen Excelsior'20 een vuist te maken. (Foto: UWM/gsv)

Spelers laten Deltasport in de steek

Sport

Chagrijn. Dat bepaalde de sfeer in het Deltasport-kamp na de 1-3 nederlaag tegen Excelsior’20. Nou is verliezen nooit een pretje. Als dat echter moet worden toegeschreven aan de ‘desertie’ van enkele spelers is het zelfs pijnlijk.

DOOR GERARD S. VERVER

Het gaat de diep gezonken voormalige hoofdklassser al enkele seizoenen niet voor de wind. Maar met drie overwinningen, een gelijkspel en drie nederlagen komt het in de derde klasse opnieuw in de problemen. “Dat had ik niet verwacht”, reageert assistent-trainer Antonio Thomas, die overkwam van Spijkenisse U19, zaterdag de coaching deed en na dit seizoen Ton Pattinama opvolgt. 

“Op de training wordt er als voorbereiding op de komende wedstrijd collectief keihard gewerkt. Ook door de jongens, die ons in de steek lieten. Dan verwacht je niet dat er zoiets zoals vandaag gebeurt en zij gewoon niet komen opdagen.”

Excelsior’20 pakte de ook voor hen broodnodige drie punten. Na de voor Delta nog op een positief resultaat ogende 1-1 ruststand gingen de Schiedammers er toch met de punten vandoor. “We gingen onnodig onderuit”, vindt Thomas. “Deze ploeg telt nogal wat spelers, die eerder hoger gespeeld hebben dan de derde klas. Jongens, die het voetballend willen oplossen. Maar in de derde klas is dat geen plus. Dus moet de knop om. Op dit niveau red je het niet met mooi voerbal. Daarin moet je buffelen. Zoveel beter was Excelsior’20 namelijk niet. Maar ze gingen er wél voor. Dat maakte het verschil.”

Na de prima competitie-opener bij KethelSpaland (2-4 winst) is het vervolg een domper. “We gaan deze week eerst de gebeurtenissen van vandaag een plaats geven, afsluiten en ons op het vervolg richten”, aldus Thomas. Om vervolgens met een ‘Ik denk, dat deze ploeg nog voor een verrassing kan gaan zorgen” een positief geluid laat horen.