Nailey Girigorie: ‘Het scoren hapert’

Sport

Victoria’04 moest het zaterdag, in de met 2-2 afgesloten,  uitbeurt bij Vierpolders stellen zonder Nailey Girigorie. Dat is een gemis, want de pijlsnelle linksbuiten is voor menig verdediger een handenbinder. Met bovendien het talent om kansen in doelpunten te vertalen. 

Die kunst leverde in het vorige met de titel en promotie afgeronde seizoen 24 van de 62 Vlaardingse doelpunten op. Nu blijft Victoria’s productie in zeven duels steken op negen doelpunten, waarvan Girigorie er twee op zijn naam schreef. “We scoren wat moeilijk”, bevestigt hij de cijfers. “Vergeet niet, dat we nu een klasse hoger spelen. Met tegenstanders, die zich niet zomaar voorbij laten lopen.” 

TOPSCORER

1. Hermes DVS 28 doelpunten

2. DVO’32 22

3. PPSC 20

4. HBSS/za 19

5. VFC/zo 15

------------------------------------------

Tevens deelt hij de eerder al door trainer Raymond Kraaybeek verstrekte analyse, “dat er voor de pauze nogal wat kansen niet afgerond worden en er na de thee niet meer vol gas gegeven wordt.” Door de versterkte degradatie (met drie degradanten en drie nacompetitie-clubs) heeft ook Victoria’04 de opdracht om voor het veilige linkerrijtje te gaan. “Dat zijn we ons bewust”, bevestigt hij. “We maken ons daarover op dit moment niet al te druk. We hebben een goede groep, die in de vijf jaar dat we bijelkaar zijn een hecht collectief geworden is. We weten wat we aan elkaar hebben. Tijdens een seizoen is er altijd wel een periode, dat het niet lukt. Laten we het er maar op houden, dat dat nu het geval is. Het kan dus alleen maar beter worden.”