ZVVS kreeg de winst zaterdag in De Kulk niet cadeau. Het won, doch met 'slechts' 12-8. (Foto: UWM/gsv)
ZVVS kreeg de winst zaterdag in De Kulk niet cadeau. Het won, doch met 'slechts' 12-8. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

ZVVS blijft kandidaat voor de titel

Sport

Hekkensluiter Katwijk leek een geschikte sparring-partner om de frustratie uit de weg te ruimen, die mogelijk restte na het verloren duel tegen concurrent Haerlem. De ‘Kattegers’ gaven zich echter niet zomaar gewonnen. De ZVVS-dames moesten diep gaan, wonnen, doch ‘slechts’ met 12-8.

Zo blijft het op weg naar het kampioenschap. Die ligt overigens niet voor het oprapen. Er zijn meer kapers op de kust “Dat was al duidelijk in die verloren wedstrijd tegen Haerlem”, kijkt trainer/coach Marco de Zwart drie weken terug in de tijd. “Het is een geduchte tegenstander. Zij zijn medekoploper en waren die avond de betere.” Dat er in de Noord-Hollandse hoofdstad verloren werd, schrijft hij echter ook toe aan een Vlaardingse off-day. “We verliezen niet zoveel, maar zo’n dag zit er zo af en toe tussen. We misten te veel kansen.” Dé nederlaag zorgde voor een slecht gevoel, “want het zat ze duidelijk niet lekker.”

ZVVS kan niettemin voortgaan op weg naar het titel, Daarmee is de competitie dan niet afgesloten. Daarna volgt een play-off met de nummers 1 tot 4 uit de beide eerste divisies, die voor de beste twee promotie naar de eredivisie oplevert. “Voor de meiden hoeft dat niet”, weet De Zwart. “Aan dat niveau is de ploeg ook eigenlijk nog niet toe”, is hij eerlijk. Zelf zou hij die promotie niet uit de weg gaan. Met de heren bereikte hij ook ooit de eredivisie. De Vlaardingers verloren bijna alles en ruim. “Maar het is wel een geweldige ervaring”. Niettemin toont hij begrip voor het “liever niet” van zijn spelersgroep. “Het krachtsverschil met ploegen op dat niveau is erg groot”. 

ZVVS was dus zelf een maatje te groot voor Katwijk. Dat mag het nog tweemaal testen. Niet alleen ziet het de hekkensluiter in de return terug. Het is ook de volgende tegenstander in het Man-Meer-bekertoernooi.