De herbouw van het door brand verwoeste clubgebouw vordert gestaag. Na de aannemer moeten de leden de handen uit de mouwen steken. (Foto: UWM/gsv)
De herbouw van het door brand verwoeste clubgebouw vordert gestaag. Na de aannemer moeten de leden de handen uit de mouwen steken. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Cion vraagt de leden: ‘Hoe nu verder?’

Sport

‘Groot geworden door klein te blijven’, roept Cion al jaren. Prima slogan, want zo het is ook. Alleen lijkt dat ‘klein’ de voetbalclub nu op te breken. De ambities zijn groot, het kader beperkt en de kosten rijzen de pan uit. Vandaar, dat de aanhang vrijdag voor een bijzondere ledenvergadering gemobiliseerd wordt. 

“Hoe nu verder”, is de prangende vraag. Temeer ook, omdat de nieuwbouw, voordat ergens in het voorjaar de deuren open kunnen, de nodige investering vergt en eigen inspanningen vraagt.  ”Het wordt namelijk casco opgeleverd. Van ons wordt vervolgens verwacht, dat we zelf de vloer leggen, de keuken plaatsen en verder inrichten”, schetst bestuurslid Sebas Verburgh de situatie waarin de club na de brand in maart 2019 is verzeild.  ”We bijten niet op een houtje en hebben in de ruim drie jaar, die we in het tijdelijke gebouw zelfstandig waren via de kantine-inkomsten best wel een reserve opgebouwd. Maar daarmee dekken we de kosten van het leggen de vloer, het schilderen van de wanden, de keukenapparatuur, de bar en bijvoorbeeld ook het plaatsen van zonnepanelen, niet.” 

Dat ‘hoe nu verder’ kent nog een andere en heikele invalshoek. Eentje waarin Cion niet uniek is. “Binnen de club wordt ervan uitgegaan dat alles automatisch reilt en zeilt. Wij houden de zaak bestuurlijk echter gaande met twee man. Als er daarvan eentje wegvalt zijn de problemen niet te overzien. Dat moeten de leden niet willen. Vandaar, dat we met hen over de toekomst willen praten en dringend vragen om bestuurlijk bij te springen.” Daar blijft het niet bij. Verburgh: “Dadelijk zitten er twee verenigingen in één gebouw. Met ieder een kantine, een keuken en een bar. Ik denk, dat we de ogen niet moeten sluiten voor iets wat al lange tijd in de lucht hangt en de vergadering toestemming zullen vragen om met Deltasport over een fusie te praten.”