Grimmig scoreverloop bij boulers

De jeu de boulesclub Vlaardingen is de competitie uitstekend begonnen. Na de 6-2 overwinning op De Goede Worp uit Den Haag, speelde de ploeg in en bij Middelburg 4-4 gelijk. Het scoreverloop kende in Middelburg een grimmig karakter, terwijl het veld in het boulodrome moeilijk bespeelbaar was. De eerste drie doubletten werden door de Vlaardingse ploeg gewonnen en er leek een duidelijke overwinning in het verschiet. Met deze 3-0 voorsprong werd er aan de twee tripletten begonnen, maar toen stokte de reeks overwinningen en werden deze tripletten verloren, 2-3. De laatste drie doubletten werden spannend en bepalend voor winst of verlies in deze wedstrijd. Middelburg wist twee doubletten te winnen en de Vlaardingse ploeg één wat uiteindelijk een puntendeling opleverde.

Jacques Nachtegaal weg bij Omroep Vlaardingen

Omroep Vlaardingen moet op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur. De pas vorig jaar aangetreden Jacques Nachtegaal heeft aangegeven zijn taken als hoofdredacteur van Omroep Vlaardingen neer te leggen. Het bestuur is bezig om in de vacature te voorzien. Tot die tijd zullen de taken door Chiel Harte, Margriet Kleijn, Wim Meijer en Bert van Nieuwenhuizen worden waargenomen. Wim Meijer trad onlangs aan als bestuurslid namens het PBO, het Programma Beleidbepalend Orgaan.

Pollux in slotfase onderuit

De vrouwen van de hockeyclub Pollux moesten opnieuw een teleurstelling incasseren. Na het verlies vorige week tegen Pelikaan, werd afgelopen zondag in de Broekpolder tegen het Delftse DSHC in de slotfase met 1-0 verloren. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met koplopers te behouden. Met deze nederlaag zakt de ploeg van trainer Mark Langemeyer naar het bovenste gedeelte van de middenmoot met veertien punten uit negen wedstrijden. Koplopers zijn Westland en Berkel-Rodenrijs met 21 punten. Tegenstander DSHC degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse en is een gedegen tegenstander in de tweede klasse, daarom liet Pollux zich niet verrassen en begon aanvallend aan de wedstrijd. Dat leverde echter geen grote kansen op. Ook DSHC wist voor het doel van Pollux niet gevaarlijk te worden. Even in de tweede helft leek Pollux de overwinning binnen handbereik te hebben met enkele mogelijkheden, maar DSHC verdedigde stug en succesvol. Twee minuten voor tijd viel het winnende doelpunt aan de kant van DSHC.