Toonkunstkoor Schiedam zingt voor de vrede in de Vlaardingse Bethelkerk

Toonkunstkoor uit Schiedam zingt op zaterdag 19 november voor vrede in de Bethelkerk. Het concert staat in het teken van The Armed Man. Dit stuk van Karl Jenkins is geschreven in 1999 naar aanleiding van de oorlog in Kosovo. Een stuk in verschillende talen, verschillende geloofsovertuigingen, in veel variaties, maar de inhoud is uiteindelijk eenduidig. Vrede.
Nu de oorlog weer dagelijks in zovele huiskamers binnenkomt, zoveel verdriet, angst en verderf veroorzaakt is dit muziekstuk weer actueler dan ooit. Helaas. Onder leiding van dirigent Ardjoena Soerjadi en in samenwerking met het orkest Collegium Delft, sopraan Wendy Roobol en organist Bert den Hertog gaat het 40 man tellende gemengd koor dit stuk ten gehore brengen. Er zijn enkele projectleden die Toonkunstkoor versterken bij deze uitvoering.
Naast Jenkins wordt ook Mendelssohn gezongen. Mooie harmonieuze muziek die past in de Bethelkerk in Vlaardingen. Omdat veel van de koorleden uit Vlaardingen komen is er dit keer gekozen voor deze kerk. Deze kerk ligt aan de Burgemeester Verkadesingel 26.

Het concert begint om 20.00 uur en in de pauze wordt koffie of thee geschonken. Kaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via de leden of via de website www.toonkunstkoorschiedam.nl. Deze muziek, zo actueel, is voor jong en oud.