Mooie cheque voor stichting Voetjes van de vloer dankzij golfende opa's.
Mooie cheque voor stichting Voetjes van de vloer dankzij golfende opa's. (Foto: PR)

Stichting Voetjes Van De Vloer ontvangt donatie van Golfende Opa’s

De Stichting Old Grand Dad is een club van landelijk golfende opa’s (ca. 6.000 donateurs) die naast het golfen organisaties financieel steunen voor het bevorderen van sport, spel en beweging voor gehandicapte jeugdigen tot 30 jaar.

Ineke van de Knaap (eerste van links op de foto) deed een voordracht aan Leo Vermeer (clubconsul OGD), beiden verbonden aan de golfclub De Hooge Rotterdamsche in Bergschenhoek, om de Stichting Voetje van de Vloer te verrassen. Wilma van Gerven, enthousiast en gedreven penningmeester bakt per jaar zo’n 5000 voetjes volgens een heerlijk recept.

Met de opbrengst wordt een deel van de kosten van het organiseren van hun avonden gedekt. Op zaterdag 12 november mocht zij uit handen van de clubconsul OGD een cheque van 3.000 euro in ontvangst nemen. Dit bedrag is bedoeld om hun 15+2e lustrum in maart '23 uitbundig te vieren, nadat dit twee jaar geleden in het water viel door Corona.

Maar het bedrag is ook bedoeld voor de aanschaf van een aantal materialen voor hun maandelijkse discoavonden in Vlaardingen voor jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Dat zij met het bedrag ontzettend blij zijn, is van hun gezichten wel af te lezen.