Koetsier deed Cion en zichzelf plezier

Sport

Danny Koetsier haalde na de 3-1 winst op Wilhelmus opgelucht adem. Het was Cions tweede zege en de punten waren broodnodig om mee te blijven doen in de race om behoud. En hij had na een lange droogte weer eens gescoord. Tweemaal zelfs. Zaterdag nam hij in de met 3-0 gewonnen thuisbeurt tegen Westlandia opnieuw een treffer voor zijn rekening.

Dat deed Koets’, zoals hij op en rond het veld door het leven gaat, goed. “Op zeker moment gaat die droogte toch aan je knagen”, schetst hij zijn gevoel. “Je “wil zo graag. Normaal gesproken is scoren een soort automatisme. Als het niet lukt ga je tijdens een actie nadenken. Dat moet je dus niet doen.”

TOPSCORER

1. Hermes DVS 30 doelpunten

2. DVO’32 25

3. PPSC 23

4. HBSS/za 21

-----------------------------------------

De dertiger ervaart, dat tweede klas-voetbal meer vergt dan lagere afdelingen. “We hebben vooral dankzij werklust, stappen omhoog gemaakt. Los van het gegeven, dat je best een werkploeg kan blijven, moet je er nu voetballend iets aan toevoegen.” En een andere strategie. “Eerder hadden we een vaste groep eigen mensen. Die wist van elkaar wat ieders kracht was. Om in de tweede klas te overleven zijn er versterkingen gehaald en hebben we een trainer met een visie. Eentje die de strategie meer afstemt op de tegenstander. Soms zet hij me dan achter de spits. Op die plek moet ik dan wel harder werken, maar doe dat dan in dienst van het elftal.” Hij vertrouwt erop, dat Cion het gaat redden. “Als we van eigen kracht uitgaan en het beste uit onszelf halen hoeven we voor niemand bang te zijn.”