Na de degradatie naar de tweede klasse ontbreekt de altijd beladen en boeiende derby tegen HC Schiedam. (Foto: UWM/archiief)
Na de degradatie naar de tweede klasse ontbreekt de altijd beladen en boeiende derby tegen HC Schiedam. (Foto: UWM/archiief) (Foto: )

Pollux gaat nog niet voor promotie

Sport

Voor Pollux zat het einde van de eerste klasse-status er al een tijdje aan te komen. Temeer, omdat de hockeyheren zich steeds diep in het rechterrijtje ophielden en jaar-na-jaar een strijd tegen degradatie voerden. Totdat dat niet meer lukte.

De kenners langs de lijn hadden al eerder waargenomen en duidelijk gemaakt, dat de formatie van trainer/coach Nick Belgraver in de eerste klasse een trede te hoog stond. Degradatie was voor hen geen verrassing. De gifbeker blijkt echter nog niet leeg, want ook in de tweede klasse hebben ze het moeilijk. Van de tien wedstrijden werden er vier gewonnen, één gelijk gespeeld en vijf verloren. Met in de laatste categorie het als positief aan te merken 1-2 verlies tegen de ongeslagen koploper Barendrecht en aan de keerzijde het pijnlijke 0-7 verlies bij Groen Geel. Belgraver voelt er niets voor om van een crisis te spreken. “Daar is geen sprake van”. Temeer ook, omdat zijn mannen zondag met 4--0 winst op Warande .lieten zien wat ze wel in hun mars hebben.’ “We weten waar we staan, maar ervaren tegelijk dat de degradatie een keerzijde heeft.” Niet alleen wegens het vertrek van enkele sterkhouders en het later ook nog wegvallen van de keeper. “Zo’n brede selectie is er niet. Als er dan ook ervaren jongens wegvallen en je moet terugvallen op anderen en in de goal op een veldspeler, is dat net iets teveel gevraagd.” Anderzijds ervaart de groep, dat er in de tweede klasse een ander soort hockey gespeeld wordt. “Om bovenin mee te doen moet je iedere wedstrijd top spelen en 100 procent kwaliteit tonen. Zover zijn we nog niet.. Vandaar, dat vooralsnog niet het promoveren, maar handhaven hoog op het wensenlijstje staat. “Handhaven is makkelijker. Dat vraagt vooral inzet en strijdlust. En dat is er zeker.” Dat bleek zondag en leverde een welkome driepunter op.