3 x 3

In het weekend van 2 tot 5 december is de A20 richting Rotterdam tussen Maassluis en het Kethelplein afgesloten vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met langere reistijd. Van vrijdag 2 december 22:00 uur tot maandag 5 december 5:00 uur is de A20 richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein. De opritten gaan op 2 december om 21.00 uur dicht. Bouwconsortium BAAK werkt dit weekend in opdracht van Rijkswaterstaat dag en nacht op de snelweg. In Maassluis/Vlaardingen zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor het geval het werk niet op tijd afkomt is er een reservenacht voor werkzaamheden gepland van maandag 5 december 22.00 uur tot dinsdag 6 december 05.00 uur (en de opritten vanaf 21:00 uur). Meer info via www.blankenburgverbinding.nl/a20.

Kort nieuws

Afsluitingen A20

Geen visitekaartje voor de wijk Holy

Het college heeft van de DCMR bericht ontvangen dat er geen milieueffectrapport (MER) nodig is voor de realisatie van 46 woningen op de locatie van het voormalig bowlingcentrum DOK99 aan de Anna van Saksenweg. De initiatiefnemer voor dit bouwplan had een aanmeldnotitie opgesteld, maar om woningbouw mogelijk te maken moet de DCMR eerst beoordelen of er een milieueffectrapport noodzakelijk is. Dat is in dit geval niet nodig. Het college heeft dat advies overgenomen. Er zijn geen belangrijke nadelige gevolgen voor de diverse milieuaspecten zoals geluid, lucht en stikstof, aldus de DCMR. Het door brand gedeeltelijk verwoeste pand staat al bijna twee jaar te verpauperen en is geen visitekaartje voor de wijk Holy. De gemeente kan nu het bestemmingsplan gaan beoordelen waar alle overige omgevingsaspecten aan de orde komen en dat kan nog een lang traject worden met indienen van zienswijzen.

Vlaardingse Jeu de boulers koplopers

Met een 6-2 overwinning op en in Gouda blijven de jeu de boulers van Vlaardingen na zes ronden koploper in de competitie. De Vlaardingse ploeg moest zonder de geblesseerde Fred van Reijken aantreden, maar de opening leverde toch een 2-1 voorsprong op. De eerste tripletten-ploeg bestaande uit Ria Bronsema, Robin Teijgelaar en Jan Langerak en de tweede ploeg uit Rajan Chinnappan, Bert Boogaard en Janus Crarma, wonnen de partijen. Met een veilige 4-1 voorsprong werd begonnen aan de laatste ronde van drie doubletten. De eerste partij leverde meteen een overwinning op voor Tony van Wezenberg en Rajan Chinnappan. Robin Teijgelaar en Ria Bronsema bepaalden met een overwinning de eindstand op 6-2.