‘Periode is leuk, maar titel is ons doel’

Sport

Zo gecontroleerd als Gert-Jan van der Veen de via een lob bij hem terecht gekomen bal dood maakte en bij tegenstander OVV binnenschoof, is slechts weinigen in het amateurvoetbal gegeven.

Zo bewees hij andermaal hoe belangrijk hij voor DVO32’s aanvalskracht is. Inmiddels scoorde hij in tien wedstrijden negen doelpunten. “Ik ben nogal eens op het juiste moment op de juiste plek”, reageert hij ontspannen. Vorig seizoen liet hij zich, hoewel hij er eigenlijk voor gekozen had om met wat vrienden het tweede elftal te bemannen, overhalen om in de hoofdmacht terug te keren.

TOPSCORER

1. Hermes DVS 34 doelpunten

2.. HBSS 28

3 en 4. DVO’32 en PPSC 27

-----------------------------------------

De derdeklasser startte toen, zonder hem, met vier nederlagen en stond aanvallend bijna droog. Zijn rentree maakte van DVO’32 weer een ‘angstgegner’. “Tegenstanders kennen me, weten dat ik makkelijk scoor en zetten steevast twee man op me. Ze doen maar. Ik ga toch mijn gang wel. Bovendien konden anderen door de ruimte die ze kregen vrijuit gaan voetballen. Dat was dan weer goed voor het resultaat.”

Zelf voelt hij de hoge verwachting, die op zijn schouders gelegd werd, niet als druk. “Daar ga ik vrij laconiek mee om. Ik doe gewoon mijn ding en dat gaat me dus goed af.” DVO’32 pakte een periode, maar leed recent ook drie nederlagen. “Een periode is leuk maar het kampioenschap is het doel.” Dat ideaal liep zaterdag met 0-1 verlies tegen KethelSpaland een fikse deuk op. DVO’32 deelt, zes punten achter HBSS, plek twee met Vierpolders.