Maurice Groeneweg en Martin Poot hebben een voorgesprek in het Vlaardingse partycentrum.
Maurice Groeneweg en Martin Poot hebben een voorgesprek in het Vlaardingse partycentrum. (Foto: Samantha Mudde.)

Maurice Groeneweg begint eigen show

Hij heeft er al vaker opgetreden en eigenaar Martin Poot weet wat hij kan. De in Rozenburg begonnen zanger en entertainer Maurice Groeneweg krijgt komend jaar zijn eigen show in ’t Prikkewater, een in Vlaardingen en omstreken welbekend partycentrum.

Door Kor Kegel

Zijn eerste show is op zondag 26 februari 2023. In het partycentrum aan de Koningin Wilhelminahaven ontvangt Maurice Groeneweg dan regionaal bekende artiesten als Rita Young, Wally Preyll, Perry Zuidam, André Pronk en Hans van Katwijk. Voorheen trad Maurice Groeneweg op in de shows van Rita Young. Het zijn artiesten die een gemeenschappelijk publiek hebben, door het populaire genre waarmee zij het podium opgaan. Maurice’ collega’s komen hem met plezier ondersteunen in deze nieuwe stap in zijn muzikale loopbaan.

“Ik heb zelf vaak in shows van andere artiesten gestaan en ineens dacht ik: waarom zou ik zelf niet meteen show beginnen?” vertelt de naar Hellevoetsluis verhuisde Rozenburger. “Ik had op Rozenburg al een aantal single-releases georganiseerd en het smaakte naar meer. Ik had al een paar keer opgetreden in ’t Prikkewater en eigenaar Martin Poot kent mij. Dat maakte de drempel wat lager. Tot mijn blijdschap had Martin er wel oren naar.”

Verkennende gesprekken

Na enkele verkennende gespreken met andere artiesten kon een startdatum worden geprikt. “Het is voor mij een ultieme droom om een eigen show te starten. Aardig wat mensen kennen mij en ze weten welke kant ik op wil. Ik werd echt aangemoedigd: waarom zou je het niet proberen? Het idee werd steeds serieuzer. Dus zo gezegd zo gedaan. En om me heen krijg ik nu fantastische reacties. Supergaaf vinden mijn fans het.”


Maurice Groeneweg gaat de middag presenteren en zal zelf zingen. "Het belooft een fantastische en gezellige middag te worden met Nederlandse en ook Engelstalige muziek uit verschillende jaartallen,” zegt hij, nu al dankbaar dat er zo veel artiesten willen meewerken aan zijn eerste show op een prachtige locatie aan de Vlaardingse haven.