De Japanse duizendknoop bij de Van Vredenburchweg.
De Japanse duizendknoop bij de Van Vredenburchweg. (Foto: SG)

Gemeente gaat door vragen CDA meer werk maken van bestrijding Japanse duizendknoop

Algemeen

In antwoord op de vragen van raadslid Simon Geleijnse (CDA) laat het college weten meer werk te gaan maken van de bestrijding van de Japanse duizendknoop. 

Het college laat weten dat de bestrijding dit jaar geïntensiveerd gaat worden, omdat de gekozen methode tot nu toe niet afdoende werkt. Hoewel de grootste ‘brandhaarden’ zijn geïntensiveerd, zijn de kleinere locaties nog niet volledig in beeld. Intern maakt de gemeente hiervoor gebruik van een digitale kaart. 

Na de vragen van de CDA-fractie komt de gemeente binnenkort met een speciale pagina op de website met informatie over de bestrijding van de Japanse duizendknoop. Op deze pagina kunnen de inwoners ook de eerder genoemde digitale kaart inzien. Ook gaat de gemeente regelmatig inwoners oproepen - via sociale media - om nieuwe locaties te melden. Groenaannemers hebben al een meldplicht.

Niet bij het groenafval

“Uitstekende actie van de gemeente”, reageert Simon Geleijnse. “De Japanse duizendknoop is eenvoudiger te bestrijden met hulp van de inwoners van Rijswijk. Ook de tips over hoe om te gaan met deze plant in eigen tuin zijn nuttig. Afknippen of uittrekken en dan bij het restafval afvoeren. En niet bij het groenafval.”