Rijswijkse scholieren uit groep 7 en 8 leerden acht weken lang veel over afval en recyclen.
Rijswijkse scholieren uit groep 7 en 8 leerden acht weken lang veel over afval en recyclen. (Foto: Wesley Lagendijk)

Rijswijkse scholieren maken kunstwerken van zwerfafval

Algemeen

“Samen werken aan een schone wereld.” Dat was de insteek van het acht weken durende scholierenproject The Clean Up, georganiseerd door Avalex, Haaglanden Beweegt, Gemeente Rijswijk en Kunstgebouw in Rijswijk. Afgelopen vrijdag werd het project afgerond.

Rijswijkse scholieren uit groep 7 en 8 konden zich vanaf begin april aanmelden om er samen met leeftijdsgenoten voor te zorgen dat Rijswijk schoner werd. The Clean Up was een project voor acht weken, op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Schoonmaakprojecten waren bijvoorbeeld met een supboard afval uit de Vliet halen, langs Avalex gaan voor voorlichting over restafval, en straatreinigers helpen Bogaard Stadscentrum afvalvrij te krijgen.

Afvalvreters

Vrijdag 17 juni was de afsluiting van The Clean Up. Onder leiding van kunstenaar Ben Stolk wisten de scholieren zwerfafval om te toveren tot heuse kunstwerken. Deze nieuwe creaties beeldden ‘wezens’ uit, onder de noemer ‘de Afvalvreters’, en staan symbool voor wat de kinderen de afgelopen weken allemaal geleerd hebben over afval en recycling en hoe we hier als mens mee om moeten gaan. 


Foto’s: Wesley Lagendijk