Gerard Legierse is sinds 2004 als vaste organist en dirigent verbonden aan de H. Bonifatiuskerk.
Gerard Legierse is sinds 2004 als vaste organist en dirigent verbonden aan de H. Bonifatiuskerk. (Foto: Keimpe Dijkstra)

Zomeravondbridge

Sociëteit Amicitia aan de Oranjelaan 39 in Leeuwendaal houdt vanaf vrijdag 1 juli tot 26 augustus iedere vrijdagavond het bekende zomeravondbridge. Deelname staat open voor leden en niet-leden. Er zijn twaalf tafels beschikbaar. Inlopen kan vanaf 19.00 uur tot uiterlijk 19.30 uur. Plaatsing is op volgorde van aanmelding. Er worden 24 spellen gespeeld, zo mogelijk in twee lijnen. Deelname is gratis voor leden, gasten betalen € 2,50 per persoon. Er zijn prijzen beschikbaar. Voor de deelnemers die vier keer of meer meedoen is er een ranking.

Concert Bonifatisukerk

Op zondagmiddag 26 juni van 15.00 tot 16.00 uur bespeelt Gerard Legierse het hoofdorgel van de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Op het hoofdorgel voert Gerard Legierse werken uit van J.S. Bach, G.F. Händel, J. Zwart, E, Gigout, A. Guilmant en L. Vierne. Dit is een concert in de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Bewonersbijeenkomst Strijp

Op maandag 27 juni organiseert Bewonersorganisatie De Strijp een bewonersbijeenkomst voor de bewoners van De Strijp. Vanaf 19.30 uur is men van harte welkom in de kantine van RVC Celeritas, Schaapweg 2. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Tijdens deze avond staan de bewoners centraal. De gemeente geeft een presentatie van de Transitievisie Warmte Rijswijk, info over laadpalen en tips over minder gebruik van fossiele brandstoffen en het scheiden van afval. Na de bijeenkomst is er ruimschoots tijd elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Voor meer info, zie www.destrijp.net.

Alzheimer Café

Op dinsdag 28 juni is er weer een Alzheimer Café in Rijswijk. Tijdens deze laatste bijeenkomst van het seizoen wordt er op feestelijke wijze stilgestaan bij het thema muziek en de grote meerwaarde hiervan voor iemand met dementie. Afsluitend is er een ‘appeltaartconcert', oftewel live klassieke muziek! Locatie: wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk. De toegang is gratis, de zaal open om 19:00 uur en start programma om 19:30 uur.

Taxatiemiddag

Op donderdag 30 juni van 14.00 tot 16.30 uur vindt er een taxatiemiddag plaats in het Hoevevoorde Hotel in Rijswijk met vrije inloop. Locatie: Van Vredenburchweg 170.

Jeugdmeerdaagse

Op 1, 2 en 3 juli organiseert RWV De Spartaan weer de Rijswijkse Jeugdmeerdaagse. Op vrijdagavond zullen de jeugd vanaf categorie 5 en de amateurs het evenement openen, nadat de Rijswijkse Jeugdmeerdaagse en het parcours officieel zijn geopend door de voorzitters van RWV De Spartaan en De Jeugdmeerdaagse. Ook op zaterdag is er een afwisselend programma en op zondag wordt het evenement afgesloten met een laatste wedstrijd.