Anita Walsmit-Sachs is een internationaal erkend botanisch kunstenaar.
Anita Walsmit-Sachs is een internationaal erkend botanisch kunstenaar. (Foto: PR)

Zuiderpark Live

De komende weken maken meerdere internationale artiesten hun opwachting bij Zuiderpark Live in het Haagse openluchttheater. De Belgische songwriter Selah Sue bijt het spits af op vrijdag 24 juni voor een overvolle tribune. Enkele dagen later doet Suzanne Vega het Zuiderpark aan voor een concert met meezingers uit de jaren 80. Bluesfenomeen Seasick Steve komt op dinsdag 12 juli en St Paul & The Broken Bones treden aan op donderdag 21 juli. De Israëlische Asaf Avidan treedt op op zondag 24 juli. Donderdag 18 augustus zullen klassiekers zoals ‘Daar Gaat Ze' klinken bij het concert van Clouseau. Kijk voor alle tickets op www.zuiderparklive.nl.

Zonnevlinder

Zaterdag 25 juni is de SolarButterfly te bewonderen op de boulevard in Scheveningen; een duurzaam gebouwde tiny house op wielen. Deze zonnevlinder is gemaakt van ruim 800 kilo uit de oceaan opgeviste PET-flessen en functioneert volledig op zonne-energie. Met dit bijzondere object wordt aandacht gevraagd voor innovatieve oplossingen om de wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan. Locatie: ter hoogte van Biesieklette Keizerstraat. 

Veteranendag

Op zaterdag 25 juni vindt de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag plaats. Het Nationaal Comité Veteranendag eert op deze dag alle Nederlandse veteranen die zich hebben ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Dit jaar keren het defilé en de publieksactiviteiten op het Malieveld terug. Daarnaast reikt Z.M. de Koning tijdens een bijzondere ceremonie 18 vaandelopschriften uit aan eenheden van de Krijgsmacht. Het programma in de Koninklijke Schouwburg met Karsu Dönmez en Erik Vloeimans vormt de muzikale aftrap van de dag. Alain Clark sluit om 16:00 uur samen met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht de Nederlandse Veteranendag af met een slotconcert op het Malieveld. Meer info: https://www.veteranendag.nl/.

Botanisch tekenen

Op vrijdag 15 juli geeft Anita Walsmit-Sachs een workshop botanisch tekenen op Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck in Kwintsheul, van 09.00 tot 12.30 uur. Deelname is 50 euro per persoon inclusief rondleiding, tekenmateriaal en koffie/thee/koekje. De begeleiding is individueel gericht, daardoor kunnen naast beginners ook meer gevorderde tekenaars meedoen. De locatie is Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck, Hollewatering 26, Kwintsheul. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Jan van Geest, jj.van.geest@hetnet.nl, vermeld hierbij uw naam en telefoonnummer.

Galerie 44

Vanaf 24 juni tot 27 juli exposeert beeldend kunstenaar Eef de Graaf in Galerie 44 aan de Molenstraat 44 in Den Haag, waar hij onder de titel Concrete Kunst een tiental werken laat zien. Eef is een succesvol kunstenaar. Hij exposeerde tot in New York toe en zijn werk is te zien in verschillende musea in binnen- en buitenland. Hij is lid van Pulchri Studio in Den Haag.