De pijpleiding van WarmteLinQ komt onder de Prinses Beatrixlaan te liggen.
De pijpleiding van WarmteLinQ komt onder de Prinses Beatrixlaan te liggen. (Foto: Archief)

€81 miljoen voor Warmtelinq

De Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben ingestemd met een bijdrage aan het Warmtelinq tracé Rijswijk - Leiden in de vorm van een investeringssubsidie van € 81 miljoen. Ook stemden de staten voor het beëindigen van het aandeelhouderschap van het Warmtebedrijf Rotterdam. De investeringssubsidie is onderdeel van een set aan afspraken tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Gasunie en de provincie Zuid-Holland. Wanneer ook Gasunie een positief financieringsbesluit neemt, ondertekenen de partijen een convenant met afspraken over de publieke financiering van het Warmtelinq tracé Rijswijk – Leiden.

Twee ongevallen

Op de Sir Winston Churchilllaan vond binnen drie dagen twee keer een ongeval plaats. Het eerste ongeluk gebeurde op dinsdagochtend 14 juni, rond 9 uur in de ochtend; het tweede op donderdagmiddag 16 juni rond half 6 in de middag. Er werd in beide gevallen een ambulance naar het incident gestuurd.

Ruzie

Op woensdagavond 15 juni moesten zowel de politie als ambulancepersoneel in actie komen aan de Tubasingel in Rijswijk, vanwege een uit de hand gelopen ruzie in een woning. Twee personen werden opgepakt: de eerste voor mishandeling, de andere voor belediging en verzet bij de aanhouding. 

Gedumpte vaten

Op vrijdag 17 juni werden Handhaving en de politie gealarmeerd door een melding over acht gedumpte vaten bij een parkeerplaats in het Kruisvaarderspark. Deze vaten waren omstreeks 15.40 uur aangetroffen. Voor de veiligheid werd een deel van de parkeerplaats afgezet. Ook de brandweer moest ter assistentie komen.

De brandweer bevestigde dat er inderdaad acht vaten in de bosjes lagen. Enkele daarvan lekten. Er werden geen gevaarlijke stoffen gemeten; daarom werd de zaak overgedragen aan de gemeente. De vaten zijn door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Vermoedelijk gaat het om drugsafval.

Dognapper

Op donderdag 16 juni vond er een mislukte poging tot hondenontvoering plaats aan de Colijnlaan. Een man in een zwarte Golf stapte uit en vroeg in gebrekkig Nederlands en Engels de weg. Vervolgens greep hij de hond vast van een van de vrouwen die hij aansprak. Zijn poging de hond te ontvreemden, mislukte omdat hij gebeten werd door een andere hond.

In het water

Op dinsdagochtend 21 juni belandde iemand in het water op de Delftweg. Het incident gebeurde ongeveer kwart over 6 's ochtends. Er werd een ambulance naar de locatie gestuurd.

Sportdag

Maandag en dinsdag was het sportdag in Rijswijk. Meer dan 2000 enthousiaste kinderen uit groep 5 t/m 8, van elf verschillende basisscholen deden mee. Er werden sporten beoefend als boksen, voetbal en rugby. Nieuw was dit jaar atletiek.