Door heel Rijswijk zijn waarschuwingen te vinden voor de processierups.
Door heel Rijswijk zijn waarschuwingen te vinden voor de processierups. (Foto: Arthur Campbell)

Eikenprocessierups weer terug

Met het begin van de meteorologische zomer is ook de eikenprocessierups weer terug in Rijswijk. Je hoeft maar een stukje door de stad te fietsen om bomen met waarschuwingslinten tegen te komen. Dit zijn eikenbomen waarop een nest eikenprocessierupsen is gevonden. De minuscule brandhaartjes van de rups zweven door de lucht en veroorzaken problemen met de huid, ogen en luchtwegen. Milieu Centraal adviseert om uit de buurt te blijven van eiken met rupsen. Ook honden kunnen er last van krijgen. Wie er toch langs moet, doet er goed aan huid en ogen te bedekken. Besmette bomen waar nog geen lint om zit, kunnen gemeld worden bij de gemeente. Dat kan telefonisch via 14 070, of digitaal via https://www.rijswijk.nl/inwoners/product/melding-openbare-ruimte.


Avondvierdaagse

Dit jaar is er voor het derde jaar op rij geen avondvierdaagse in Rijswijk. Grote kans dat daar volgend jaar verandering in komt. Tijdens een raadsvergadering stelde Rijswijks-Belang er vragen over. Het college gaf toen als antwoord dat er een organisatie is die een vergunning heeft aangevraagd voor 2023.


Wat betekent Groot Rijswijk voor u?

De huis-aan-huiskrant is een belangrijke bron van actualiteiten, informatie, evenementen en leuke weetjes in de wijk en regio. De maatschappelijke functie van het drukwerk is niet te miskennen. Daar willen wij graag bij stilstaan in de Week van de huis-aan-huiskrant die loopt van 1 t/m 7 juli. U kunt zelf meedoen door de redactie in een paar zinnen te laten weten wat de lokale krant voor u betekent. Hoe en waar leest u hem? Wat maakt Groot Rijswijk onmisbaar voor u? Een foto van hoe of waar u de krant leest is ook zeer welkom. Mail uw inzending onder vermelding van uw naam naar redactie.gr@uitgeverijwestmedia.nl en wie weet ziet u uw inzending op 7 juli in deze krant.