De ledententoonstelling van het Amateurspalet bevatte meer dan 90 kunstwerken.
De ledententoonstelling van het Amateurspalet bevatte meer dan 90 kunstwerken. (Foto: Wil Kouwer)

Ledententoonstelling Amateurspalet

Amateurspalet vierde in juni haar 70-jarig jubileum met een uitgebreide ledententoonstelling in de Bibliotheek aan de Vliet. Meer dan 90 werken vonden een mooie plaats aan de wand en in de vitrines.

Bij Amateurspalet kunnen liefhebbers van beeldende kunst cursussen volgen door professionele kunstenaars/docenten, elke dag van de week, in tekenen, schilderen, aquarelleren, keramiek, boetseren en model/portret tekenen. Ook kunnen leden meedoen met allerlei activiteiten zoals tentoonstellingen, workshops, open atelier, rakustoken en buitenschilderactiviteiten.

Daarnaast organiseren de Bibliotheek en Kunstuitleen al vele jaren de tentoonstelling Open Wand, waar veel amateurschilders aan mee doen. De laatste twee jaar is hier ook nog Rijswijk Talent Award bijgekomen, georganiseerd door Trias en het Museum. Kortom, Rijswijk heeft een rijk palet aan mogelijkheden om je werk te etaleren.

Publieksprijs

Tijdens de tentoonstelling konden bezoekers cijfers uitdelen voor de publieksprijs. Inmiddels zijn de winnaars bekend. De eerste prijs werd gewonnen door Zahora Chandoe met ‘Een regenachtige dag’. De tweede prijs ging naar Sandra Spronk met haar portret ‘Mag ik hier wel om lachen’ en de derde prijs kreeg Corrie Vermeulen met haar schilderij ‘Moeder en Kind’.

Voor keramiek werd een aparte prijs toegekend en deze ging naar Mia de Leeuw met haar in keramiek uitgevoerde ‘Erik of het klein insectenboek'.

Sandra Spronk - ‘Mag ik hier wel om lachen?’