Bij VAVO Haaglanden kun je een schooldiploma behalen, ook in combinatie met werk, sport of zorgtaak.
Bij VAVO Haaglanden kun je een schooldiploma behalen, ook in combinatie met werk, sport of zorgtaak. (Foto: PR)

Zomerfeest

Op vrijdag 1 juli is er van 16.00 tot 21.00 een Zomerfeest in winkelcentrum Oud-Rijswijk. Met muziek, kinderactiviteiten en terrassen.

Jeugdmeerdaagse

Op 1, 2 en 3 juli organiseert RWV De Spartaan weer de Rijswijkse Jeugdmeerdaagse. Op vrijdagavond zullen de jeugd vanaf categorie 5 en de amateurs het evenement openen, nadat de Rijswijkse Jeugdmeerdaagse en het parcours officieel zijn geopend door de voorzitters van RWV De Spartaan en De Jeugdmeerdaagse. Ook op zaterdag is er een afwisselend programma en op zondag wordt het evenement afgesloten met een laatste wedstrijd. Meer info: http://jeugdmeerdaagse.nl/editie-2022/.

Kinderboekpresentatie

Frans van der Meer presenteert in het Tuincafé van Tuincentrum ‘t Haantje zijn allernieuwste kinderboek over de belevenissen van een konijntje met de naam Keuteltje.

Daarnaast presenteert Frans ook nog zijn allereerste prentenboek. Ook dat boek gaat over een konijn. 'Beest is boos', is de naam van het boek. Waarom is beest boos? Dat vertelt Frans op 2 juli.

Frans weet op een geheel eigen wijze het lief en leed van de dieren weer te geven, maar altijd met humor en spanning. Locatie: Tuincentrum Groenrijk ‘t Haantje, Laan van ‘t Haantje 22 in Rijswijk.

Informatieavond VAVO Haaglanden

Voor volwassenen die hun mavo-, havo- of vwo-diploma willen behalen, organiseert VAVO Haaglanden op dinsdag 5 juli van 18.00 tot 21.00 uur een informatieavond. Deze vindt plaats aan de Theresiastraat 8 (pand van Hogeschool Inholland) in Den Haag. Meer info: rocmondriaan.nl/vavo.

Sprookjesopera

Zaterdag 2 juli voeren studenten van het Koninklijk Conservatorium de sprookjesopera Het Zwanenkind uit in Villa Ockenburgh aan de Monsterseweg 4, 2553 RL Den Haag. Dit is een Nederlandstalig gezongen opera voor het hele gezin. Geschikt voor kinderen vanaf groep 3. "Een koningin past zes maanden lang op een zwanenei. Er wordt een prinsesje geboren, dat op haar 18e verandert in een halve zwaan." Tijd: 13.00 tot 14.05 uur. Toegang € 8,- reserveren gewenst via www.villaockenburgh.nl.

Open Imkerijdag

Tijdens de landelijke open imkerijdag op 9 juli is Het Melarium in Delft geopend en Natuurlijk Delfland aanwezig van 13:00 – 15:30 uur. Er kan ook een bijenhotel gemaakt worden die de maker mee naar huis mag nemen om in de tuin of op het balkon te plaatsen.

Natuurcafé Vlinders

Op 12 juli is er van 10.00 tot 12.00 een natuurcafé met het thema Vlinders in het Melarium. In en rond het Melarium zal naar vlinders worden gezocht. Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Hier aan het einde van de Thijsseweg staat het straatnaambord Melariumpad (fiets/voetpad). Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen zie je het Melarium.