23 juni werd een fietser aangereden op de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Van Vredenburchweg.
23 juni werd een fietser aangereden op de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Van Vredenburchweg. (Foto: District8)

Nieuwe directeur-bestuurder Welzijn Rijswijk

Per 1 oktober zal Mieke Ruigrok aantreden als de nieuwe directeur-bestuurder van Welzijn Rijswijk. Hiermee is Mieke de opvolger van de onlangs vertrokken Miriam Bryson. Mieke is een ervaren bestuurder en (project)manager met een brede achtergrond in zorg en welzijn. De afgelopen jaren is zij directeur-bestuurder geweest van Stichting Maatschappelijk Ondersteuning Wassenaar. De Raad van Toezicht van Welzijn Rijswijk kijkt uit naar de samenwerking. "Met Mieke bouwen we verder om dát te doen waar we voor staan: het versterken van het welzijn van inwoners van Rijswijk door de kracht van samen optimaal in te zetten!", aldus Hans Butselaar, voorzitter Raad van Toezicht.

Spoorwerkzaamheden

Strukton Rail heeft vorige week drie nieuwe contracten binnengehaald met betrekking tot het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Rijswijk-Rotterdam. Door vernieuwingen aan de stations Rotterdam en Delft zal er op termijn capaciteit zijn voor acht intercity's en zes sprinters per richting op het traject Rijswijk-Rotterdam. Behalve de wissels en bovenleiding die worden vernieuwd in Rotterdam, vinden er op station Delft ook werkzaamheden plaats: de perrons worden vernieuwd en het spoorsysteem in de tunnel wordt afgebouwd. Het PHS Rijswijk-Rotterdam zal naar verwachting in 2024 afgerond zijn.

Kettingbotsing A4

Op de afrit A4 naar de Prinses Beatrixlaan zijn woensdagmiddag 22 juni meerdere voertuigen tegen elkaar op gebotst. Het ongeval vond plaats rond 16.30. Drie auto’s raakten zwaar beschadigd. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse om de inzittenden van alle voertuigen te onderzoeken. Uiteindelijk moesten er drie ambulances worden ingeschakeld om een onbekend aantal personen naar het ziekenhuis te vervoeren. Het ongeluk leidde tot veel verkeershinder, omdat de afrit richting de Prinses Beatrixlaan werd afgesloten. 

Fietser aangereden

Donderdagmiddag 23 juni rond 15.45 uur is een fietser gewond geraakt na een aanrijding door een busje op de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Van Vredenburchweg. Zij kwam hard ten val en raakte gewond. De politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Passanten en handhavers verleenden eerste hulp. Niet veel later nam ambulancepersoneel de zorg over. Het slachtoffer werd meegenomen naar het ziekenhuis, de politie heeft ter plaatse kort onderzoek gedaan.

Auto belandt op kop

Zondagmiddag 26 juni belandde omstreeks 12.40 uur een auto op de kop op de Huis te Landelaan, nadat de bestuurder met zijn voertuig een geparkeerde auto raakte. De bestuurder werd na de botsing naar het ziekenhuis gebracht. De eigenaar van de geparkeerde auto werd door de politie op de hoogte gebracht. Door afsluiting van de Huis te Landelaan in beide richtingen, ondervond het verkeer een tijdlang hinder.