Een visser kijkt naar de boot 'The Greatest Show' uit Naaldwijk, die de Publieksprijs won.
Een visser kijkt naar de boot 'The Greatest Show' uit Naaldwijk, die de Publieksprijs won. (Foto: Robert Heijdemann)

Varend Corso in Rijswijk

Voor het eerst in drie jaar trok het Varend Corso afgelopen zondag weer door Rijswijk. Dit jaar was het thema ‘Finally showtime!’ Dit thema liet veel ruimte voor creativiteit: van Elvis Presley tot Zwemmen in Bacardi Lemon, van Disney’s The Lion King tot Encanto en van Romeins Vermaak tot een speciale TikTok-boot: iedere boot was een kleurrijke wereld op zich. Naast de 40 corsoboten voeren er ook ondersteunende boten mee. Voor een uitgebreid fotoverslag, zie het artikel 'Nagenieten van het Varend Corso 2022 in Rijswijk' op rodi.nl/rijswijk.


Dankzij de vrijwilligers van Stichting Zonnebloem Rijswijk Zuid-Holland konden Rijswijkers met een lichamelijke beperking dit jaar genieten van het corso in Naaldwijk. Op zaterdag 25 juni werden zij naar de Ranch van Jan Olsthoorn gebracht om het Varend Corso van dichtbij mee te maken. “We kunnen terugkijken op een geslaagde dag,” aldus de organisatie. “Met speciale dank aan de chauffeur van de bus die de bus op De Ranch, met links en rechts slechts enkele centimeters ruimte, achteruit langs geparkeerde auto’s manoeuvreerde zodat we dichtbij de partytent konden uitstappen.” 


Gezelligste bakkie koffie

De werknemers van Sollicitatiezaak in Rijswijk drinken koffie in de beste koffiecorner van de regio Rijnland. Sollicitatiezaak nam deel aan de verkiezing voor Koffiecorner van het Jaar in deze regio - en won. Karim Couaati, General Manager van Sollicitatiezaak: "Iedere werkdag verzamelt ons team zich in de ochtend in de koffiecorner om te starten met een heerlijke kop koffie. Gedurende de dag volgen er dan meerdere koffie- en theemomentjes waar het team ontzettend van kan genieten! Espresso, romige cappuccino, latte macchiato, onze Fortune koffiemachine heeft het allemaal.” Vanwege de overwinning werd het personeel op 20 juni getrakteerd op een bezoek van Fortune's koffietrailer.