Donderdagavond 23 juni kwamen gangmakers en bewoners bijeen om successen uit te wisselen en kennis te maken met elkaar. Drie nieuwe straten meldden zich voor het Lief en Leed-project.
Donderdagavond 23 juni kwamen gangmakers en bewoners bijeen om successen uit te wisselen en kennis te maken met elkaar. Drie nieuwe straten meldden zich voor het Lief en Leed-project. (Foto: Robert Heijdemann)

Lief en Leed strijdt tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een groot probleem anno 2022. Het Lief en Leed-project van Welzijn Rijswijk in flats en straten zorgt voor beter onderling contact. Er zijn veel leuke bewonersinitiatieven ontstaan zoals koffieochtenden, burenborrels, wandelen met een buur en chocolade-eitjes voor alle bewoners.

Robert Heijdemann

Maar ook een RijswijkSchoon Zwerfafvalbrigade, diverse minibiebs en groenprojecten en op 24 september met Burendag. Door dat hechtere contact is het makkelijker om hulp te vragen, voor een boodschap bijvoorbeeld.

Donderdagavond 23 juni kwamen gangmakers en bewoners bijeen om successen uit te wisselen en kennis te maken met elkaar. "Ik krijg letterlijk een inkijkje in het leven van mijn buren, Lief & Leed verbindt de straat", vinden An, Marjan, Karin en Rien van flat Schaepzigt. In de week voor Pasen brachten ze de bewoners kleurige viooltjes.

Speerpunt

Eenzaamheidsbestrijding is een speerpunt van het nieuwe college van wethouders. Zij ondersteunen Lief en Leed van harte. "Onlangs zijn we langs geweest bij bewoners die ziek zijn", vertellen Elly en Shane van de Citerstraat. "Wij wonen met veel ouderen en helaas is er meer leed dan lief".

Deze avond melden zich al drie straten die ook willen starten met Lief en Leed.  Meer info is te vinden op www.liefenleedrijswijk.nl.

Burendag

Op zaterdag 24 september is het Burendag, een dag waarop veel mensen met de buren een evenement organiseren. "Wij gaan drie spreekuren houden op verschillende locaties om informatie te geven over de subsidies die je hiervoor kan aanvragen", vertelt Karin.