De Japanse duizendknoop bij de Van Vredenburchweg.
De Japanse duizendknoop bij de Van Vredenburchweg. (Foto: SG)

Plant groeit (te) snel

In de groenstroken aan de Van Vredenburchweg is de Japanse duizendknoop weer snel aan het groeien. Omdat de wortels van deze plant gebouwen, leidingen en wegen kunnen beschadigen, wil CDA Rijswijk dat de gemeente gericht beleid opstelt om de plant samen met inwoners te bestrijden. Bijvoorbeeld met een informatiepagina op de gemeentelijke website over de Japanse duizendknoop.


Knikkeren verplaatst

Maandag 23 mei zou de Rijswijkse voorronde van het NK Knikkeren voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar plaatsvinden om 15.30 op het parkeerterrein van KRSV - Vredenburch aan het Julialaantje 15b. Vanwege het slechte weer is deze ronde echter verplaatst naar maandag 30 mei: dezelfde tijd, dezelfde plaats. Ken jij een kind dat goed kan knikkeren? Aanmelden voor het NK is nog mogelijk via www.nkknikkeren.nl/inschrijven. De zestien beste knikkeraars gaan door naar het NK Knikkeren in Ouwehands Dierenpark Rhenen.


Buitenspeeldag

Op woensdag 8 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Dat wordt gevierd bij Refleks aan de Schaapweg 2D van 13.30 tot 16.30. Van springkussen tot stormbanen, van knotshockey tot ringwerpen. Ook zijn er Oud-Hollandse spellen, is er schminken en een kleine versnapering. Dit alles is mogelijk gemaakt door buurtbewoners en sponsors.