Meneer en mevrouw Harland genieten na al die jaren nog steeds van elkaar.
Meneer en mevrouw Harland genieten na al die jaren nog steeds van elkaar. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Echtpaar Harland-Verbrugge 60 jaar getrouwd

Op maandag 4 april bracht wnd. burgemeester Bas Verkerk een felicitatiebezoek aan het echtpaar Harland-Verbrugge vanwege hun 60-jarig huwelijk.

De heer en mevrouw Harland hebben elkaar leren kennen op het kantoor waar ze allebei werkzaam waren op 18 april 1959 (na drie jaar te hebben samengewerkt). Mevrouw Harland-Verbrugge komt uit een gezin van negen kinderen (waarvan er helaas twee zijn overleden) en de heer Harland komt uit een gezin van vier kinderen (waarvan er helaas ook twee zijn overleden).

Hechte band

Ze zijn verloofd op 18 april 1961. Op 4 april 1962 zijn ze getrouwd voor de wet en op 29 mei 1962 zijn ze getrouwd in de kerk. 2 december 1964 werd hun dochter Monique geboren en op 15 maart 1967 werd hun dochter Karin geboren. De heer en mevrouw Harland hebben in totaal 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Ze zijn echte familiemensen en genieten als er iemand bij hun langskomt, maar genieten het meest als ze er allemaal zijn. Onderling is er een hechte band.

Tochten van 45 km

Ze zijn op 1 januari 1987 in Rijswijk komen wonen, waar ze zich al snel thuis voelden. 


De hobby van mevrouw Harland is een legpuzzel maken en wandelen. De heer Harland gaat er momenteel graag op uit in zijn scootmobiel. Samen ondernemen ze als het lekker weer is een gezellige tocht, mevrouw op de elektrische fiets en meneer in zijn scootmobiel. Er worden dan vaak tochten van circa 45 km gemaakt.

Het is voor de kinderen een feest om te zien dat ze (nu beide op leeftijd) nog altijd genieten van elkaar en een voorbeeld voor de kinderen zijn.