De volleyballers van Inter Rijswijk wonnen zaterdag in sporthal De Altis met 3-1 van Compaen uit Oostzaan.
De volleyballers van Inter Rijswijk wonnen zaterdag in sporthal De Altis met 3-1 van Compaen uit Oostzaan. (Foto: Ronald Mooiman)

Hoe scoorde Rijswijk in 't weekend?

Hoe gaat het met Rijswijk op sportief gebied? Sportjournalist Ronald Mooiman deelt met ons een korte terugblik op het afgelopen weekend.

Volleybal

De volleyballers van Inter Rijswijk wonnen zaterdag in sporthal De Altis met 3-1 van Compaen uit Oostzaan. De Rijswijkers begonnen de competitie in de eerste divisie na het vertrek van enkele routiniers met enkele jonge spelers, zoals ook de 23-jarige Max van Straten. “Het kostte ons zaterdag veel moeite om ons eigen spel te spelen”, analyseert Van Straten het begin van het duel. 

'Gegroeid naar een hecht team'

“De eerste set konden we gelukkig teren op veel fouten van de tegenstander. In set twee was het gewoon lastig om af te stemmen met iedereen en kwam Compaen sterk terug. In set drie en vier kwamen we wel heel dichtbij ons eigen spel omdat ook met Bart-Jan (Stolk-red.) de middenaanval weer ging lopen. En hierdoor kregen we op alle andere plekken ook weer ruimte.” Met een startend jong team was het dit seizoen even afwachten hoe de prestaties zouden zijn. “Doel was meespelen bij de top drie. We staan nu vierde. We zijn begonnen met een team dat soms bestond uit losse eilandjes. We zijn nu gegroeid naar een hecht team.” Het eerste vrouwenteam van Inter Rijswijk verloor voorafgaand aan het mannenduel met 2-3 van Pegasus uit Nijmegen.

Voetbal

De voetballers van Te Werve konden hun duel niet uitspelen. Bij een stand van 2-3 in het voordeel van HVC'10 zorgde een meningsverschil van de arbiter met de assistent-scheidsrechter voor het staken van de wedstrijd. RVC Celeritas won met 2-9 bij het Haagse REMO. Jergo Leijendekkers was met drie treffers het productiefst. Semper Altius speelde op eigen veld met 3-3 gelijk tegen De Ster.

Basketbal

De basketballers van Lokomotief, koploper in de promotiedivisie, wonnen in Katwijk met 69-50 van Grasshoppers. De Rijswijkse vrouwen wonnen in een thuisduel met 83-60 van Green Eagles.

Hockey

De hockeyers van RHC verspeelden door een 2-2 gelijkspel bij de Delftse studenten van DSHC kostbare punten. De Rijswijkse dames verloren in een degradatieduel bij DSHC met 1-0.