Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Kort overzicht nieuws uit Rijswijk

Algemeen

Wat was er afgelopen week zoal in het nieuws in en rond Rijswijk?

Glasvezel Plaspoelpolder

Glaspoort sluit bedrijventerrein Plaspoelpolder aan op het glasvezelnetwerk. Afgelopen week is begonnen met de eerste communicatie naar de aan te sluiten adressen. Aannemer VolkerWessels Telecom gaat in opdracht van Glaspoort aan de slag. De graafwerkzaamheden starten half juni en de eerste aansluiting zal medio december worden gerealiseerd. Er wordt 22 km gegraven met als doel zo’n 1300 adressen aan te sluiten. De aansluitwerkzaamheden zullen naar verwachting rond maart 2023 af worden gerond. 

Rijswijker neergeschoten

Een 57-jarige Rijswijker is dinsdagavond 10 mei omstreeks 23.00 neergeschoten aan de Weldamstraat in Den Haag.

Bronovo behouden

De Facebookgroep Bronovo MOET blijven (BMb), met ook veel steun van inwoners uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, is blij dat Bronovo tot 2030 als weekziekenhuis behouden blijft.

60’s & 70’s Hits

Feel Good Radio, al vele jaren de omroep voor Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp, is een tweede radiostation begonnen met alleen 60’s & 70’s Hits, bedoeld voor de oudere luisteraars in de gemeenten.

Werkzaamheden Sterpassage

De werkzaamheden bij de Sterpassage in Bogaard Stadscentrum zijn al een tijdje begonnen. De sloop van de Sterpassage en Terp komt steeds dichterbij. De winkels Hoogvliet, Big Bazaar en Van Haren blijven zolang mogelijk bereikbaar en open.

Sluiting growshop

De gemeente Rijswijk heeft een winkel in de Cort van der Lindenstraat gesloten naar aanleiding van een integrale controle door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) in maart. Bij die controle werden goederen aangetroffen voor de illegale hennepteelt. Deze goederen - onder meer tuinaarde, groeimiddelen voor hennepplanten en ventilatoren - zijn door de politie in beslag genomen. Bij de controle waren verschillende gemeentelijke diensten, de politie en de Omgevingsdienst Haaglanden betrokken.

Draaiorgelman

Draaiorgelman Kees de Ruijter kreeg na zestig jaar op de Rijswijkse weekmarkt in de Herenstraat te hebben gestaan, vorige maand voor het eerst een aangepaste nieuwe vergunning. Die hield in dat hij niet meer over de markt mag lopen. Hij mag het draaiorgel alleen nog door de Willemstraat en de Kerklaan trekken. Het feit dat de gemeente dit zonder overleg heeft besloten, wekt verontwaardiging bij de draaiorgelman, en bij bezoekers van de weekmarkt. Verder levert het besluit financiële problemen op voor De Ruijter en zijn zoon. 

Volgens de gemeente is de vergunning aangepast vanwege de calamiteitenroute voor de hulpdiensten; bijvoorbeeld wanneer er een brandweerwagen of ambulance doorheen moet. Woensdag 18 mei zijn De Ruijter en zijn zoon in gesprek gegaan met de gemeente en de marktmeester.